imperorr Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 witam .całkiem nie dawno kupiłem smętka tyle że nie mam instrukcji :) , jak ustawić potęcjometry żeby osiągnąć jak najlepsze efekty na głębokość na stali? poprostu z jakimi ustawieniami śmigacie w terenie??? pozdrawiam
220V Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 witaj Kolego. W ktoryms z watkow stosumkowo niedawno przewinal sie temat ustawień Smetka, wiec proponuje przejrzec posty. Ja nie mam instukcji do niego w formie PDF,ale mysle ze ktos z Forumowiczów takową posiada i Ci ją udostepni - to zaledwie kilka stron.Poczytaj sobie o ustawieniach na tej stronce....http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=439Ogolna zasada-odpowiedz na Twoje pytanie = im mniejsza DYSKRYMINACJA (przelacznik na ZERO), tym wiekszy zasieg w głab. Pozatym dochodzi srednica cewki, im wieksza tym glebiej wykrywacz zbiera (ja smigam na 30cm). Dla przykladu podac Ci, ze stalową rurę śr.ok 50cm wykopalem z prawie 2,5 metrowej glebokosci.Pozdro
kocur Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Ekhm... A w środku płynęła woda czy gaz ?he he - ja tak miałem z rurociągiem Przyjaźń " Piękny sygnał duuży, głęboki. Wykopałem z pół metra ziemi, rozejrzałem się, zakopałem dziure i ze wstydem oddaliłem się pospiesznie ;-)Pozdro !
220V Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 ....no, KOCUR - wstyd sie przyznac,ale przezylem podobna sytuacje ;// srodek pola ornego...tam byly kiedys okopy. Piekny sygnal itd. ....a to rura z gazem byla. he hezdaza sie....
PUMA1 Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Ja miałem podobnie kopałem koło dawnego młyna super sygnał mało szpadla nie połamałem było tam wiele cegieł i dokopałem się do rury od młyna odprowadzającej wode do koryta rzeki .
karpik Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Współczesne rurociągi z gazem w terenie niezabudowanym są zaznaczane żółtymi słupami,słupkami itp. Wzdłuż linii rurociągu w pewnej odległości od siebie. Trzeba się rozejrzeć zanim zacznie kopać półtorametrowy dołek;)V220-ile zajmuję wykopanie 2,5 metrowego krateru?Serio pytam, bo saperką to chyba cały wypad?Pozdrawiam.
220V Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 karpikmialem wtedy szpadel, i ladny piasek byl wiec w okolo pol godziny zajelo mi odkopanie i zasypanie dolka...a dopiero pozniej okazalo sie ze faktycznie ze 100metrow dalej stal taki slupek maly betonowy pomalowany na żółto i tabliczka...teraz jestem madrzejszy o to jedno doswiadczenie... he he...ale odbiegamy od tematu postu nieco chyba
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.