imperorr Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 witam .całkiem nie dawno kupiłem smętka tyle że nie mam instrukcji :) , jak ustawić potęcjometry żeby osiągnąć jak najlepsze efekty na głębokość na stali? poprostu z jakimi ustawieniami śmigacie w terenie??? pozdrawiam
220V Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 witaj Kolego. W ktoryms z watkow stosumkowo niedawno przewinal sie temat ustawień Smetka, wiec proponuje przejrzec posty. Ja nie mam instukcji do niego w formie PDF,ale mysle ze ktos z Forumowiczów takową posiada i Ci ją udostepni - to zaledwie kilka stron.Poczytaj sobie o ustawieniach na tej stronce....http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=439Ogolna zasada-odpowiedz na Twoje pytanie = im mniejsza DYSKRYMINACJA (przelacznik na ZERO), tym wiekszy zasieg w głab. Pozatym dochodzi srednica cewki, im wieksza tym glebiej wykrywacz zbiera (ja smigam na 30cm). Dla przykladu podac Ci, ze stalową rurę śr.ok 50cm wykopalem z prawie 2,5 metrowej glebokosci.Pozdro
kocur Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Ekhm... A w środku płynęła woda czy gaz ?he he - ja tak miałem z rurociągiem Przyjaźń " Piękny sygnał duuży, głęboki. Wykopałem z pół metra ziemi, rozejrzałem się, zakopałem dziure i ze wstydem oddaliłem się pospiesznie ;-)Pozdro !
220V Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 ....no, KOCUR - wstyd sie przyznac,ale przezylem podobna sytuacje ;// srodek pola ornego...tam byly kiedys okopy. Piekny sygnal itd. ....a to rura z gazem byla. he hezdaza sie....
PUMA1 Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Ja miałem podobnie kopałem koło dawnego młyna super sygnał mało szpadla nie połamałem było tam wiele cegieł i dokopałem się do rury od młyna odprowadzającej wode do koryta rzeki .
karpik Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Współczesne rurociągi z gazem w terenie niezabudowanym są zaznaczane żółtymi słupami,słupkami itp. Wzdłuż linii rurociągu w pewnej odległości od siebie. Trzeba się rozejrzeć zanim zacznie kopać półtorametrowy dołek;)V220-ile zajmuję wykopanie 2,5 metrowego krateru?Serio pytam, bo saperką to chyba cały wypad?Pozdrawiam.
220V Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 karpikmialem wtedy szpadel, i ladny piasek byl wiec w okolo pol godziny zajelo mi odkopanie i zasypanie dolka...a dopiero pozniej okazalo sie ze faktycznie ze 100metrow dalej stal taki slupek maly betonowy pomalowany na żółto i tabliczka...teraz jestem madrzejszy o to jedno doswiadczenie... he he...ale odbiegamy od tematu postu nieco chyba
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.