Skocz do zawartości

Poszukiwania w lasach

lukaszekk86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W lesie jak i na forum obowiązuje kultura, której niektórym uczestnikom tego wątku po prostu brakuje. Gdyby wszyscy stosowali się do rad Acera, które są elementarnymi zasadami zachowywania się w lesie, a nie najeżdżali na niego bez powodu to z pewnością poszukiwaczom żyło by się łatwiej. Pozdrawiam.

Te pięć powyższych postów nie można było napisać w jednym?
Napisano
Viking191 odpusc sobie. Do rozumu nie przetłumaczysz a szkoda nerw. Wszyscy łamią przepisy, łapówy biorą i tak zawsze bedzie. Taki kraj. (oczywiście są sporadyczne wyjątki)Pozdrawiam.
Napisano
Ja chodzę po leśnych drogach. Takich piaszczystych. Nie niszczę ściółki ani korzeni. Dołki za sobą zakopuje. Nie mogą się przyczepić. Nikt mi nie zabroni kopać dołków w piasku i ich za sobą zakopywać.
Napisano
Panowie- dosyc !
Czy malo bylo kartek?
O przestepstwach prosze informowac odpowiednie sluzby a nie oskarzac kogos o wziecie lapowek !
Ostatni raz prosze o spokoj !
Napisano
Jako były już strażnik leśny wielokrotnie na tym forum wspólnie z acerem i teraz także z sosnowiskiem1 próbowałem tłumaczyć i prezentować stanowiska leśników dotyczące poszukiwań w lesie.Niestety przypomina to rzucanie grochem o ściane,wystarczy skorzystać z wyszukiwarki postów wpisać np.mandat czy straż leśna i wiele rzeczy staje się bardziej zrozumiałe.Leśnicy to naprawdę normalni ludzie i w sytuacji spotkania takich w lesie(gdy nie ma się nic na sumieniu,dołki zasypane a śmieci niema)nawet strażników konczy się to po prostu rozmową.A jest duża szansa na poznanie ciekawych miejsc.Z doświadczenia wiem że ci którzy gardłują(w tym wypadku na forum)doświadczyli po prostu jakieś kary i w ten sposób rozładowują frustrację.
To są naprawde proste zasady:
-samochód tylko w miejscu do tego dozwolonym czyli parking lub droga publiczna.
-nie stwarzanie zagrożenia pożarowego
-nieśmiecenie
-dołki zasypywane i to w sposób taki by trudno je było odszukać
-kultura osobista w kontaktach z innymi
-nie wchodzenie w miejsca do tego niedozwolone czyli
uprawy i młodniki do wys.4m,ostoje zwierzyny,miejsca występowania rzadkich chronionych gatunków itp,itd.
Naprawdę bardzo trudne warunki do spełnienia ,prawda?
A podnoszone przez was przykłady przestępstw,czyli zabór wykrywacza czy wzięcie łapówki to proszę o konkrety.Strażników w Polsce jest około 1200 naprawdę nie trudno znaleź wsród nich czarną owcę.

pozdrawiam
kruszyna
Napisano
niewiele można dodać...

jeżeli w pierwszym poście pisze się: Wal ich gdzieś!!!! W tym policyjnym kraju nic nie można robić!!"
to co się obi", żeby podpaść skoro inni przez lata nie podpadają?...

Pozdrowienia dla służb...
Napisano
KRUSZYNA i acer -popieram wielu nieudaczników podających sie za poszukiwaczy-psuje nam opinie u leśników i jeszcze pyskują ! A wystarczy nogą zasypać dołek ! Robię to automatycznie gdziekolwiek kopie czy na polu czy w lesie .Młodzież też tego uczę i do tego namawiam !!!!!! Jak trafiłem na leśników lub SL nigdy nie miałem problemów zawsze mówię –panowie jeżeli znajdziecie w pobliżu dołek to zapłacę karę i na tym się kończy spotkanie –mało tego z takich spotkań mam już paru przyjaciół -pozdro
Napisano
Jako że parka zawsze się lepiej chowa użytkownik tom323 otrzymał dwa sucharki za brak szacunku dla innych.

Nie usunę jego postów po to aby każdy mógł sobie wyrobić sam zdanie na całą sytuację.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie