Skocz do zawartości

Skromna kolekcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Na temat oryginalności odznaki się nie wypowiadam - nie znam się, ale znalazłem taką odznaczkę w necie - http://www.wehrmacht-awards.com/war_badges/kriegsmarine/feet_badge.htm
Tak dla porównania (?)

PS. Fajna kolekcja :) Ach ten M38 ;)

Tak przegladam twoje odznaki pulkowe i wiele z nich to kopie robione przez panasiuka. Ta naszywka gebirgsjager to tez kopia. Nie mozesz ufac co ci sprzedawca mowi bo puste slowa go nic nie kosztuja. Teraz rynek jest zasypany takimi falsami. Duzo cierpliwosci Tobie zycze.

taka ciekawotka ja w polsce zakupow nie robie i nie kupuje nic na polskich aukcjach. A to jest naszywka z austrji wiednia a nia dodaje w tym poscie zeczy do identyfikacji tylko pokazuje swoje zbiory i doskonalw wiem co mam. A co do moich pulkowych odznak wiem ze czesc to panasukowskie kopie.

To nastepna ktora mam
A wracajac do kopiowania to chyba tylko w polsce i czechach trzeba sprawdzac 200 razy czy cos to orginal czy kopia bo komuna wszysko zniszczyla i kopie tylko zostaly.
Polecam wszystkie niemieckie flumarki i tam z autentycznascia odznak i naszywek nikt problemu niema.

A ja nie mieszkam w polsce i nie robie w niej zakupow.

A tak na marginesie to bardzo duzo kopi jest robionych w Chinach i Indiach ktore wysylaja swoje podruby do wszystkich krajow wlocznie z Niemcami. W Niemczech po wojnie tez duzo zostalo zniszczone ludzie bali sie tego trzymac. Teraz szczegolnie w Niemczech jest popyt na te pamiatki" to nie mysl ze wszystko co w Niemczech czy Austrii jest super oryginalem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie