sieryj Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 jestem ciekawy co by było jak by niemcy wygrali wojne z ruskimi za 5 lat za 10 niewiem czy ktoś nad tym zastanawiał się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Nie wiem co by było ale napewno nie byłoby nas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPSZ Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Ja wiem co by było . Napewno więcej fantów w ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 :) coraz mądrzejsze tematy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieryj Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 ale jakie hitler i jego ludzi mieli pomysły jak wygrają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Pytanie ciekawe. Nie my pierwsi się nad tym zastanawiamy. Obok zdjęcie książki. Nie ma w niej jednak opisu nowego ładu. Raczej losy bohaterów w innej rzeczywistości. Mimo wszystko polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Witam.No gdyby wygrali wojnę to chyba jedynym niepodległym państwem uznawanym przez Hitlera na terenach przez niego podbitych byłaby Norwegia Vidkuna Quislinga, który podobno miał to zagwarantowane za wierność wodzowi. Oczywiście musiałaby bezwzględnie upaść Anglia i jej terytoria -Malta, Suez, Egipt, Syria, Rosjanie musieliby by być bezwzględnie wygonieni za Ural i tak zniszczeni, że nie mieli by ochoty w ogóle wracać do Europy. Do Uralu osadnictwo niemieckie. Hiszpania prawdopodobnie przyłączyłaby się do Rzeszy - w końcu Hiszpanie walczyli na froncie wschodnim :) Szwajcaria pewnie by się poddała ze strachu sama z siebie, Szwecja też nie miałaby większego wyboru... Ponadto musiano by zaraz najlepiej po pokonaniu Anglii rzucić ogromne siły przeciwko ruchowi oporu w Polsce, Francji, Ukrainie, Bałkanach , Rosji - eksterminacja narodów Europy byłaby niespotykaną dotąd hekatombą w skali historii ludzkości :/ Dotarcie do zakłkaskiej ropy to byłby już wtedy pikuś - Poangielska Syria i Palestyna w rękach Hitlera - Turcja myślę przyłączyłaby się też na odczepnego albo srając w gacie... Morze Bałtyckie, Białe, Czarne i Śródziemnomorskie = morza wewnętrzne Rzeszy.Dalej - Afryka Północna, większość pod rządami Vichy, totalna kontrola nad kanałem sueskim - może dalsze zajęcie Bliskiego Wschodu? Może Indie? Wszak pobrytyjskie, a dywizje hinduską Hitler posiadał... i ogólnie tohttp://www.filmweb.pl/Vaterland+-+Tajemnica+III+Rzeszy+1994+o+filmie,Film,id=11433To byłoby dopiero piekło na Ziemi.... Hitler musiałby mieć od początku z 10 milionów uzbrojonych po zęby ssmanów i z 1000 panter z zapasem paliwa więcej... dobrze, że nie miał :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 No a same Wyspy? hmmm... masowa ucieczka/ewakuacja z Brytanii, Szkocji i Irlandii do USA. Taka Dunkierka, tylko na milion razy większą skalę - U-Booty zaliczają niewyobrażalne żniwo, dosłownie morze krwi :/Morze Północne również wewnętrznym morzem Rzeszy...aha, Portugalia też nie ma większego wyboru... Pominąłem jakiś kraj? A potem już tylko terror i terror na okupowanych ziemiach.. brrr... i chyba wojna atomowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 i na końcu standard Planety Małp"....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Taaa jasne :) też grywałem w Mortyra. Agent Blaskowitz i podróże w czasie :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 hehe, nie ze mną te numery Brunner :))Wszystko już wiem ! :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Ciekawe pytanie typu kim by byla babka gdyby miala wasy...hehehePozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 pewnie pederastą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieryj Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 nie chodziło mi tylko o globalną historie. no dostał szeregowy żołnież do panowania wioskę.chyba kazdy miał to zagwarantowane i co dalej wszyscy by na niego pracowali.musiałby im płacic.albo oddawac czesc jedzenia.w rosji do 1861 też było niewolnictwo zniesli .w ameryce tez indianie i mużyni byli niewolnikami, już nie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monolog Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 W partyzantce byśmy byli..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARKADIO.IE Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Witam , pewnie było by prawo Tzw Pierwszej nocy":)pozdrawiamps ,gdzieś przeczytałem coś takiego: Szanuj las, bo i ty kiedyś możesz zostać partyzantem:)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 hehehehe ach ten las - no gdzieżby niekiedy jak nie ma lokum jechać z dziewczyną :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Lasy by dawno wycięte były :)Jakieś poligony by tu porobili mówię wam.... testowano by broń pewnie na terenie Polski. Pewnie jakieś rakiety spadające nie daj Boże na wioski - zupełnie jak w ostatnim odcinku Było nie minęło"...Rozkręciłby się pewnie eksperymenty biologiczne typu strzykawki doktora Mengele.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 A może niemaszki zmajstrowali by w końcu A bombe i zrobi nuklearny holocaust do spółki z USiA ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.