Skocz do zawartości

CKM wz. 30 - przybory.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapraszam do dyskusji na temat oprzyżądowania związanego z CKM wz. 30. intwresują mnie zdjęcia oraz wszelkie informacje dotyczące podstaw, wodników, przyborników, skrzynek amunicyjnych, celowników do strzelań przeciwlotniczych etc.
Zacznijmy od przyborników ...

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Rysunek przybornika do CKM wz. 33, nie jest to, to samo ale widać pewne podobieństwa. Źródło:
Popiel A.,Uzbrojenie lotnictwa polskiego
1918-1939,Warszawa 1991

Napisano

Ten już swoje przeszedł, w środku była drewniana wkładka z frezowaniami na przybory, czy ktoś ma zdjęcia takiej wkładki? Z jakiego drewna była wykonana ?

Napisano
Fotografie ze wszystkich stron i rysunki narzedzi sa w instrukcji. Jak komus do szczescia potrzebne chetnie przesle skany na priva. Umieszczanie na forum przy limitach objetosciowych bedzie raczej bezuzyteczne.
Napisano

Dominiczeq, pytanie jak najbardziej w temacie. Niestety ja nie znam na nie odpowiedzi. Może ktoś inny na nie odpowie mile widziane zdjęcia.
Dodaję zdjęcia przyżadów celowniczych do strzelań przeciwlotniczych.

Napisano
Interesuje mnie wszystko co było związane z CKM wz. 30. Może trochę pechowo zatytułowałem ten wątek. Taśmy, wodniki, podstawy, skrzynki amunicyjne, zdjęcia archiwalne ....etc etc. Jeśli tylko możesz to wklej zdjęcia. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie