julianni Napisano 23 Luty 2007 Autor Napisano 23 Luty 2007 http://www.amw.com.pl/zos_product_info.php?cZosPath=3&zos_products_id=22 Panowie orientujecie sie do kiedy ten PPS byl produkowany, a co za tym idzie czy ten egzemplarz moze pochodzic z okresu ktorego dotyczy to forum. Pozdrawiam po dlugiej nieobecnosci. :)
Cronos Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 z tego co wiem, a było to już na forum, zdobycie pojedynczej sztuki broni z AMW jest dość trudne i mniej opłacalne niż kupienie na alegów...o. Pozdrawiam
julianni Napisano 23 Luty 2007 Autor Napisano 23 Luty 2007 Fiodor: No tematyka oscyluje chyba głównie w okolicy II WW. Przynajmniej tak mi sie wydawało. Cronos: Mozliwe ale po tak dlugiej nieobecnosci ciezko mi przejzec te miliony stron... Oczywiscie wiem ze istnieje wyszukiwarka ale watków z PPSem była pewnie znaczna ilość.Orientujecie sie do kiedy PPS byl produkowany ? I jak to jest ze Agencja mienia wojskowego sprzedaje (oczywiscie wynagajac koncesji") pojedyńcze sztuki.
acer Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 PPS to chyba do 52-53 roku - kiedy wszły ich ostatnie polskie mofyfikacje z kolbami.AMW sprzeda nawet i pojedyncze sztuki ale odbiorcy koncesjonowanemu - agencje ochrony itp, bo normalnie pozwolenie na broń nie zezwala na posiadanie broni automatycznej.Ewentualnie sprzedaż zagraniczna. Tylko kto to kupi prócz kolekcjonerów.
woytas Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Acer one lecialy za 4 $ czy cos kolo tego na zachod wiec chetni sie znajda :)
Boruta Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Na zachód inaczej i do Polski inaczej, w Polsce dla Polaków oczywiście drożej.Pozdrawiam
julianni Napisano 26 Luty 2007 Autor Napisano 26 Luty 2007 U nas legalne posiadanie czegos takiego sprawnego dla kolekcjonera jest nieosiagalne.W Piotrkowiskim muzeum ogladalem w gablotach bron krotka ktora zostala tak pozbawiona chech uzytecznosci ze az boli jak sie patrzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.