Skocz do zawartości

Co Agencja Mienia Wojskowego ma do zaoferowania....

julianni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.amw.com.pl/zos_product_info.php?cZosPath=3&zos_products_id=22
Panowie orientujecie sie do kiedy ten PPS byl produkowany, a co za tym idzie czy ten egzemplarz moze pochodzic z okresu ktorego dotyczy to forum.
Pozdrawiam po dlugiej nieobecnosci. :)
Napisano
z tego co wiem, a było to już na forum, zdobycie pojedynczej sztuki broni z AMW jest dość trudne i mniej opłacalne niż kupienie na alegów...o.
Pozdrawiam
Napisano
Fiodor: No tematyka oscyluje chyba głównie w okolicy II WW. Przynajmniej tak mi sie wydawało.
Cronos: Mozliwe ale po tak dlugiej nieobecnosci ciezko mi przejzec te miliony stron... Oczywiscie wiem ze istnieje wyszukiwarka ale watków z PPSem była pewnie znaczna ilość.
Orientujecie sie do kiedy PPS byl produkowany ? I jak to jest ze Agencja mienia wojskowego sprzedaje (oczywiscie wynagajac koncesji") pojedyńcze sztuki.
Napisano
PPS to chyba do 52-53 roku - kiedy wszły ich ostatnie polskie mofyfikacje z kolbami.

AMW sprzeda nawet i pojedyncze sztuki ale odbiorcy koncesjonowanemu - agencje ochrony itp, bo normalnie pozwolenie na broń nie zezwala na posiadanie broni automatycznej.

Ewentualnie sprzedaż zagraniczna. Tylko kto to kupi prócz kolekcjonerów.
Napisano
U nas legalne posiadanie czegos takiego sprawnego dla kolekcjonera jest nieosiagalne.
W Piotrkowiskim muzeum ogladalem w gablotach bron krotka ktora zostala tak pozbawiona chech uzytecznosci ze az boli jak sie patrzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie