Skocz do zawartości

Nie badz pan rura , nie pekaj.." :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc , jakis rok temu namierzylem wielki obiekt Tem-em. jednak leniuszek byl silniejszy i obawiajac sie troszke jalowego kopania odkladalem wyprawe do ostatniej niedzieli.zaczynam kopac w ciekawym miejscu...

Napisano
Ciesz się że tak płytko .
My kiedyś taką lufę znaleźliśmy na 180 cm a co najlepsze to na nią były na głębokości ok metra łuski artyleryjskie.
Napisano

i pytanie , po kiego"...? ktos to tam zakopal.mialem nadzieje ze bedzie cos fajniejszego (lufa) bo rok wczesniej wzywalem saperow do kilku ok 150mm pociskow , jeszcze dodam ze miejsce jest ciekawe z innego powodu, rura celuje dokladnie w naroznik zniszczonego palacu (ok.1km)i otoczona jest 4-ma debami.

Napisano

jeszcze widok na folwark , za tymi stodolami byl palac.
pozdro.amsel44
ps.do lesnikow >>> jakis sq...l (gmina) w swietle prawa tnie piekne drzewa (zdrowe i do najb. zab. ze 200m) czy jest szansa na powstrzymanie tego niecnego procesu.? dodam ze ostatnio w okolicy sobotki wycieto setki takich dzrzew .

Napisano
Nic ci leśnicy nie pomogą - zapewne droga jest publiczna a nie wewnątrzzakładowa. To już gadka z gminą i rejonem dróg publicznych.
Napisano
Droga jest publiczna" , a te uraki" wszystko karczuja i robi sie smutno eh...
pozostaje tylko kogos wpienic" w gminie bo tylko to jak widze zostaje .
pozdro.amsel44
Napisano
woytas nie boj sie, my tez zaczniemy je spowrotem sadzic....bo urzednicy maja jakies dziwne zachowanie, pierw niszcza bez zastanowienia a potem patrza na sasiadow i zaczynaja od nowa stawiac to co wczesniej zniszczyli...
Napisano
Amsel44
A to czasem nie jest na Opolszczyźnie w miejscowości G??
Jeżeli tak to nie ostatnia rura jaką tam trafiłeś .
Kiedyś szedł tam rurociąg ż rur żeliwnych . Ktoś sie kiedyś wygadał że tam są i złomiarze wyciągnęli ok kilometra rur .
To było obok pałacu gdzie wykosili dużo elktryków.
Kiedyś to było eldorado , ale teraz można znaleźć tylko naboje , łuski ruskie i niemieckie i sporadycznie części od rozwalonego pojazdu w otoczeniu dużej ilości rozerwanej amunicji artyleryjskiej .Prawdopodobnie ruscy trafili w jakiś skład .
I jeszcze jedno z TM to nie jest twoja ostatnia rura często się takie trafiają i dużo głębiej .
Raz kopaliśmy po kolana w wodzie bo zaczęła podchodzić i to samo co u Ciebie.
Pozdr
Napisano

Salve grove3 :), niesamowita zbieznosc gratow ,czolg , rury itp. ja mam jeszcze z tego miejsca szczatki samolotu hehehe. (drobne blaszki )jednak mozesz spac spokojnie moje" miejsce jest pod wrockiem , a kanalizator" mysle jeden. dokladnie sprawdzilem . ten kilometr rur z wojego" pola to ja sam bym chyba kopal bo to juz wieksza kasa hehehe.
pozdro. amsel44
ps. zdjecia kawalkow zloma" czolgowego.

Napisano
Nie pękam miejsce wyeksploatowane doszczętnie .
W tamtym roku tylko kilka łusek od kaczki na kilka dobrych wypadów w kilka osób .
Ale wcześniej takie fanty wychodziły że hoho .
Ale to se ne wrati .
A co do tej rury to nie tak kolorowo przez złomiarza nikt nie ma tam wstępu zostawił kilometrowy okop głęboki na 180 cm i szef się wku...
Pozdr
Napisano
Oczywiscie grove3 zartuje z rura , a tego zlomiarza to jak zlapiecie to do dolka i zasypac :(sq...a). luski od kaczki fajne ja to nawet mam problem z ident. pojazdu. wiesmeni" prawia ze oczywiscie ygrys"(czytaj niemiec).ty napisz chociaz co tam koledzy" znaszli wiekszego.
pozdro.amsel44
Napisano
Ja też kiedyś namierzyłem długi sygnał, kopie, myśle, może karabin, bo proste, a to palik do wiązania krów, he he, wyszedł jeszcze jeden taki.
Pozdrawiam
Napisano
Czesc Boruta , paliki to pikus" ja jestem mistrzu" w odnajdywaniu krowich lancuchow, hehehe. tak z lekko kilkaset szt.wykopalem w najdziwniejszych miejscach.
pozdro. amsel44

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie