amsel44 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 Czesc , jakis rok temu namierzylem wielki obiekt Tem-em. jednak leniuszek byl silniejszy i obawiajac sie troszke jalowego kopania odkladalem wyprawe do ostatniej niedzieli.zaczynam kopac w ciekawym miejscu...
amsel44 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 po ok godz zobaczylem taki widok i poczatkowo myslalem ze to jakas lufa... cale 4-ry metry.
grove3 Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 Ciesz się że tak płytko .My kiedyś taką lufę znaleźliśmy na 180 cm a co najlepsze to na nią były na głębokości ok metra łuski artyleryjskie.
amsel44 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 i pytanie , po kiego"...? ktos to tam zakopal.mialem nadzieje ze bedzie cos fajniejszego (lufa) bo rok wczesniej wzywalem saperow do kilku ok 150mm pociskow , jeszcze dodam ze miejsce jest ciekawe z innego powodu, rura celuje dokladnie w naroznik zniszczonego palacu (ok.1km)i otoczona jest 4-ma debami.
amsel44 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 jeszcze widok na folwark , za tymi stodolami byl palac.pozdro.amsel44ps.do lesnikow >>> jakis sq...l (gmina) w swietle prawa tnie piekne drzewa (zdrowe i do najb. zab. ze 200m) czy jest szansa na powstrzymanie tego niecnego procesu.? dodam ze ostatnio w okolicy sobotki wycieto setki takich dzrzew .
acer Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 Nic ci leśnicy nie pomogą - zapewne droga jest publiczna a nie wewnątrzzakładowa. To już gadka z gminą i rejonem dróg publicznych.
woytas Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 bo w Polsce trwa akcja wycinania drzew przydroznych- niby bezpieczniej.A giermancy zaczynaja robic odwrotnie- sadza je odnowa...
amsel44 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 Droga jest publiczna" , a te uraki" wszystko karczuja i robi sie smutno eh...pozostaje tylko kogos wpienic" w gminie bo tylko to jak widze zostaje .pozdro.amsel44
suchy ss Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 woytas nie boj sie, my tez zaczniemy je spowrotem sadzic....bo urzednicy maja jakies dziwne zachowanie, pierw niszcza bez zastanowienia a potem patrza na sasiadow i zaczynaja od nowa stawiac to co wczesniej zniszczyli...
woytas Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 niby prosciej?u mnie rozwalili kamienice w srodku Rybnika a 50 metrow beda burzyc zabytkowy komin... Centra handlowe sux !
grove3 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Amsel44A to czasem nie jest na Opolszczyźnie w miejscowości G??Jeżeli tak to nie ostatnia rura jaką tam trafiłeś .Kiedyś szedł tam rurociąg ż rur żeliwnych . Ktoś sie kiedyś wygadał że tam są i złomiarze wyciągnęli ok kilometra rur .To było obok pałacu gdzie wykosili dużo elktryków.Kiedyś to było eldorado , ale teraz można znaleźć tylko naboje , łuski ruskie i niemieckie i sporadycznie części od rozwalonego pojazdu w otoczeniu dużej ilości rozerwanej amunicji artyleryjskiej .Prawdopodobnie ruscy trafili w jakiś skład .I jeszcze jedno z TM to nie jest twoja ostatnia rura często się takie trafiają i dużo głębiej .Raz kopaliśmy po kolana w wodzie bo zaczęła podchodzić i to samo co u Ciebie.Pozdr
amsel44 Napisano 23 Luty 2007 Autor Napisano 23 Luty 2007 Salve grove3 :), niesamowita zbieznosc gratow ,czolg , rury itp. ja mam jeszcze z tego miejsca szczatki samolotu hehehe. (drobne blaszki )jednak mozesz spac spokojnie moje" miejsce jest pod wrockiem , a kanalizator" mysle jeden. dokladnie sprawdzilem . ten kilometr rur z wojego" pola to ja sam bym chyba kopal bo to juz wieksza kasa hehehe.pozdro. amsel44ps. zdjecia kawalkow zloma" czolgowego.
grove3 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Nie pękam miejsce wyeksploatowane doszczętnie .W tamtym roku tylko kilka łusek od kaczki na kilka dobrych wypadów w kilka osób .Ale wcześniej takie fanty wychodziły że hoho .Ale to se ne wrati .A co do tej rury to nie tak kolorowo przez złomiarza nikt nie ma tam wstępu zostawił kilometrowy okop głęboki na 180 cm i szef się wku...Pozdr
amsel44 Napisano 23 Luty 2007 Autor Napisano 23 Luty 2007 Oczywiscie grove3 zartuje z rura , a tego zlomiarza to jak zlapiecie to do dolka i zasypac :(sq...a). luski od kaczki fajne ja to nawet mam problem z ident. pojazdu. wiesmeni" prawia ze oczywiscie ygrys"(czytaj niemiec).ty napisz chociaz co tam koledzy" znaszli wiekszego.pozdro.amsel44
Boruta Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Ja też kiedyś namierzyłem długi sygnał, kopie, myśle, może karabin, bo proste, a to palik do wiązania krów, he he, wyszedł jeszcze jeden taki.Pozdrawiam
amsel44 Napisano 27 Luty 2007 Autor Napisano 27 Luty 2007 Czesc Boruta , paliki to pikus" ja jestem mistrzu" w odnajdywaniu krowich lancuchow, hehehe. tak z lekko kilkaset szt.wykopalem w najdziwniejszych miejscach.pozdro. amsel44
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.