gerard_w Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 Witam.Może ktoś mi coś powiedzieć na temat swoich doświadczeń z łańcuszkami jak w temacie? Bawiąc się ostatnio Ace250 zauważyłem że nie reaguje on na złote łańcuszki. pierścionki, kolczyki - nie ma problemu... ale łańcuszek to jak mu położę na sondę to łaskawie się odezwie a ciut dalej to milczy... Gdzieś kiedyś było chyba coś na ten temat, ale pomimo poszukiwań do żadnych info nie dotarłem. Może ktoś ewentualnie wie gdzie mogę sie czegoś dowiedzieć?Pozdroofka serdeczne :)
karpik Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Jak masz ustawiony sprzęt bo osobiście szukając 250-tką którą mam od 2 miesięcy znalazłem już 2 złote pierścionki(na ok.10-15cm).Tryb jewelery, czułość- 7- złoty pierścionek pokazuje jako 5 centów ,choć przy oddalaniu cewki zaczyna pokazywać folię i ogólnie zaczyna się kręcić- próby w powietrzu. Pozdrawiam.
gerard_w Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 na żadnym ustawieniu nie widzi mi łańcuszków złotych.... pierścionki i kolczyki - nie ma problemu. ale łańcuszki, to jest problem....Sprawdzałeś na swoim czy zobaczy zdjęty z szyj łańcuszek?pozdroofka :)
karpik Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Teraz Cię zrozumiałem:)- sprawdziłem właśnie cieniutki łańcuszek, nawet na maksymalnej czułości pokazuje żelazo, folię lub cośtam na chwilę piknie(na grubszym było lepiej). Widać sprzęt sobie nie radzi:(Pozdrawiam.
gerard_w Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 :) podobno gdzieś kiedyś ktoś wyjaśniał dlaczego są problemy z owymi łańcuszkami ale nie mogę znaleźć gdzie :/pozdroofka :)
VanWorden Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Witam!Bardzo, ale to bardzo niewiele wykrywaczy radzi sobie z takim celem:( Problem jest złożony, bo nie jest to tylko, jak się niektórym wydaje, kwestia częstotliwości pracy, ale też czułości cewki etc. Po prostu nie nalezy oczekiwać cudów po wejściowym modelu wykrywacza.PozdrawiamVW
Raned Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Najłatwiej łańcuszek znajdziesz wykrywaczem typu TR np. tańsze Vikingi, C-Scopy, White'sy i parę innych, innymi wykrywaczami na ogół tylko jeżeli na łańcuszku jest zawieszka lub ma grubsze zapięcie. Nawet używając PI nie znajduję łańcuszków, a wiem, że ponad nimi chodzę.
jpnie Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Przez ostatnie wakacje chodziłem z ACE250 po plaży, znalazłem wiele monet, kilka kluczy, srebrny i złoty pierścionek i kilka innych drobiazgów, zero łańcuszków a wiem, że często ludzie idąc się kąpać zdejmują je i kładą na brzegu koca. Razem ze mną rano chodziło jeszcze dwóch gości, często chwaliliśmy się swoimi osiągnieciami, oni też niczego typu łańcuszek nie znaleźli a nie chodzili z ACE. Myslę, że łańcuszek to nie tylko problem dla ACE, bo nie wierzę aby ich ludzie nie gubili.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.