saper1939 Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Witam.Poszukuje fotek lub przekroi futerałów do polskich lornetek wojskowych.
gros Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 W futerale powinno być coś takiego.Gdygbym się mylił, proszę o sprostowanie.Pozdrowienia
saper1939 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 Gros wielkie dzieki to by był jeden wzór.Ja mam troszke inny.Moze ktoś doda jeszcze inne wzory futerałów.
MAB Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Gebhardt , czy mógłbym prosić o większy skan tego rysunku?Dotąd za jedyny „wrześniowy” pokrowiec uważałem ten z bocznymi strzemiączkami, ale po zamieszczonych materiałach widać, że byłem w błędzie :)Pozdrawiam, Mariusz
Gebhardt Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 Zu befehl, tylko podeslij mi na priva adres bo sie nie wyswietla.
MAB Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 Mój mail:1legion@op.plWIELKIE DZIĘKI!Pozdrawiam, Mariusz
mietek Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Juz mialem odpuscic zakup, bo drogo, no i w UK nie spodziewalem sie znalezc polskiego futeralu, zas w srodku byla niemiecka lornetka, ale na szczescie bylo sygnowanie.
mietek Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Czy to polski pasek do lornetki? Bo byl przy niemieckiej.
marek123 Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 pasek od lornety nie nasz :/ chyba niemiecki. Kolberg jak i PZO zapinanie miały na mosieznego cyca.Otwory ze srodka mieszcza w srodku dodatkowy ochraniacz z tworzywa oraz po bokach dwie zaciemki na okulary. ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa ;/) pozdrawiam MarekPS Mietek drogi był ten futerał ?
mietek Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Sprawdzilem pasek (ten od futeralu), ma slady dziurek, wiec nie wykluczone ze to skrocony oryginalny.Podobnie moze byc z paskiem lornetki, ma on jakies dodatkowe dziurki, no i jest zbyt szeroki do uszek lornetki niemieckiej.marek123: sprawy finansowe to na prv, wiec napisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.