dunaj65 Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Witam,Znalazłem dzisiaj na polu coś?Wydaje mi się że to jest plomba Niemiecka?Przedmiot nosi jakieś bicia cyfrowe i jakiś napis pisany gotykiem.W środku elementu jest prawdopodobnie materiał.Proszę o identyfikację i pozdrawiam dunaj65
dunaj65 Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Dodam iż znalezisko jest wielkości ok. 5-cio złotówki i grube na ok. 5mm
janushew Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 100% plomba.Przerysuj napis to może coś więcej będzie można powiedzieć. pozdr j
dunaj65 Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 LEPSZE FOTO BIĆ NA TEJ PLOMBIE GRUBOŚĆ PRZEDMIOTU OK. 7MM
dunaj65 Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Witam ponownie,Trochę dziwne, że po angielski, bo przedmiot znaleziony na polu w okolicach poniemieckiego lotniska w SŁUPSKU, i raczej mało prawdopodobne, aby jakiś angol się w tym okrasie tam pojawił a po wojnie tym bardzie jest to nie możliwe. Oczywiście nie wykluczam możliwości iż jest to plomba brytyjska proszę znawców o dalsze opinię.Pozdrawiam dunaj65
Pytanie
dunaj65
Witam,
Znalazłem dzisiaj na polu coś?
Wydaje mi się że to jest plomba Niemiecka?
Przedmiot nosi jakieś bicia cyfrowe i jakiś napis pisany gotykiem.
W środku elementu jest prawdopodobnie materiał.
Proszę o identyfikację i pozdrawiam dunaj65
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.