Skocz do zawartości

Paczka zabezpieczona w CEP

ZUBIKED

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !
Właśnie otrzymałem paczke , a był to zakup na Aledrogo przedmiot jak najbardziej pozbawiony niedozwolonych przedmiotów i jaknajbardziej legalny.
Dziwna rzecz - paczka była dodatkowo opakowana i z taką oto notką.
O co chodzi ?
Co to za skrut CEP?

Napisano
To jest Centrum Ekspedycyjno-Rozdzielcze. Bo w Warszawie zwykli listonosze nie roznoszą paczek; są one rozwożone po całym mieście właśnie ze Służewca. Naklejka oznacza, że paczka dotarła tam od nadawcy z uszkodzonym opakowaniem i byli zmuszeni ją przepakować.

Oczywiście otwarte pozostaje pytanie, czy aby uszkodziła się przypadkiem, czy też ktoś ciekawski jej pomógł...
Napisano
Też miałem taki przypadek że dostałem paczkę i widniała na niej taka informacja że została opakowana!Właściwa koperta wyglądała jakby ktoś celowo ją otworzył!Teraz przy zakupie cenniejszych rzeczy korzystam z usług firm kurierskich!
Napisano
echh- ja dostalem leki otwarte z adnotacja, ze paczka dotarla na teren RP juz uszkodzona (byly z rajchu dla dzieciaka) > Leki posylz do kosya bo niewiadomo kto paluchz do nich wkladal...
Zlodziejstwo !!!
Napisano
mój post przypomniał mi pewien kawał:

Mąż wraca do domu późno w nocy - podpity. Żona postanowiła go nastraszyć bo już nic na niego nie działało prosby i groźby . Więc przebrała sie za śmierć i.
Mąż po cichu na paluszkach wchodzi do domu widzi śmierć
- uuuu jak nie przestaniesz pić to łeb kosą upirdziele
- Ufff a już myślałem że to moja żona

Pozdrawiam
Napisano
Witam

Mój brat przysłał mi, a właściwie mojej córce pocztówkę na 1 urodziny z USA. Pocztówka dotarła ofoliowana ze stempelkiem na kopercie Dotało do kraju w stanie naruszonym". Widać było że ktoś poprostu ją otworzył. Jakie było moje wk...wienie gdy brat zadzwonił i spytał czy dotarła kartka, ja na to ze dzięki dotarła. A jak się podoba ten okazjonalny 1 $ w kartce ? ????!!!!!! Ku.. - oprócz kartki nic tam nie było. Kiedyś był taki kawał z końcówka - Wszystko te ku.. z poczty zaj...."

Pozdro.
Napisano
nie wiem czy słyszeliście o tym jak jeden koleżka załatwił na cacy pocztowców - historia z forum alledrogo -

Cały czas ktoś dobierał się do jego paczek, albo gineły, albo się uszkodziły". Pewna przesyłka wróciła niekompletna, parę stówek stracił.
Koleżka wpadł na pomysł - miał znajomego policjanta - za jego radą i pomocą spreparowali pewną wartościową" przesyłkę pewną substancją używaną w kryminalistyce.
Paczkę wysłał z innego miasta do siebie.
Przesyłka wróciła jak zwykle" uszkodzona i niekompletna.
Poszedł wtedy ze skargą na miejscową pocztę z kolegą policjantem. Oczywiście nikt nic. wtedy pan policjant poinformował o konieczności małego eksperymentu i łapy pracowników prześwietlono lampą UV. Substancja wewnatrz paczki dała o sobie znać; łapy jednej baby zaczęły świecić....
Napisano
hehe dobry sposób. U mnie jak babcia wysyłała siostrze kartke z 50 zł to kartka dotarła, ale zawartość już nie :]
Napisano
wysłałem kiedyś cd w pudełku kartoniku i bąbelkowej kopercie.paczka doszła nie otwarta ale cd w połamane na malutkie kawałeczki.ktoś musiał chyba skakać po tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie