herbstnebel Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 A to o tym całowaniu śladów drugiego człowieka to znam od babci - to dość rozpowszechnione jest wśród starych ludzi.. jeszcze przedwojenne opowieści, że będą pustkowia palone słońcem i tak dalej i tak dalej. To nie wiem? Jakaś wizja spalonej grzybem atomowym Ziemi?? I to nie była przepowiednia Wernyhory tylko jakieś kobiety.. kurde zapomniałem jak ją nazywali (jakaś wieszczka na S..) :/ niemniej są to dość rozpowszechnione legendy jeszcze z czasów przed mediami, a chyba każde miasto większe w Polsce ma w swoim zbiorze legend coś takiego... Przykładowo z legend bytomskich było coś takiego o końcu - kiedy ludzie będą latać jak ptaki, pływać jak ryby" itp itd Ogólnie odwracamy się od Ziemi, naszej matki - ludy pierwotne typu Indianie są przerażeni ale i świadomi zmian jakie nadejdą..Polecam książkę ajemnica kryształowych czaszek" - napisana kilka lat temu przez Morton i Thomas. Studium" nad dziwnymi artefaktami, dzięki którym podobno można skomunikować się z wiedzą świata", tą samą z której czerpali wiedzę twórcy sławetnego kalendarza. Autorzy raczej sceptyczni, ale studiując wierzenia Indian zaczęli się przekonywać.. a czytelnik z nimi... Ogólnie lekko dobijająca pozycja :) ale z przesłaniem - jest jeszcze szansa! Tylko, że od czasów napisania tej książki do dziś ludzkość chyba jeszcze bardziej się pognębiła..Nawet jeśli w 2012 roku nie będzie końca końców to nasze warunki życia na Ziemi i tak się pogarszają - przeludnienie, zabawy pogodą, szaleństwa pogodowe, itp itp....
acer Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 A jaki masz pomysł na niwelację przeludnienia" ??Ktoś już mówił o tym...
herbstnebel Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Ah kolego Acer :) to jest policzone, że Ziemia zniesie tak 10-12 miliardów ludzi, tylko co potem? Za szybko nas przybywa.. po prostu ;)
acer Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Czyli teoria Malthusa konieczność wojny, antykoncepcja nie wystarczy
herbstnebel Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 ..tudzież z powrotem do gwiazd i to jak najszybciej:)ee no może nie będzie tak źle - skoro nawet becikowe pomimo konsternacji pewnych decydentów nie daje spokoju, to może ten pęd ekonomiczny na śmierć i życie żeby się społeczeństwa nie starzały został zahamowany..
Kaba Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 A ja dodam jeszcze pewien link dla zainteresowanych :)http://www.niewyjasnione.pl/Proroctwa_Oriona_na_rok_2012-t776.html
Kaba Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 A i jeszcze taka ciekawostka.Istnieje przypuszczenie (lub juz fakt), że obecnie mamy rok 2011 lub 2012 n.e.(od narodzenia Chrystusa) z racji pomylki Dionizosa Exiguusa o te 4-5 lat.Czyzby to byl ostatni wykopkowy sezon ? :(
Boruta Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 A ja miałem sen w nocy z piątku na sobotę.Stoję sobie przed domem, a tu wiącha rakiet lub samolotów odrzutowych (pięknych, kolorowych, pogoda też piękna, lato) leci na zachód i nagle widzę BUM! Wykwita piękny grzybek atomowy i leci fala uderzeniowa, coś niesamowitego, dostałem piachem po oczach, ale przeżyłem. A co potem mi się śniło to już nie ważne, w zasadzie normalne życie, jakaś rozmowa, odprowadziłem znajomą do autobusu, a ona zaczęła uciekać, nawet jej się kierunki pomyliły, i się dziwię czemu. A tu widzę podbiegają do mnie 3 psy mutanty, jeden owija mi się wokół tułowia i wgryza w brzuch, drugi lata w koło, chce mnie ugryźć, ale nie może, 3 odstępuje. No i się obudziłem, próbując zrzucić tego, co mnie gryzł, aczkolwiek nie bolało.Pozdrawiam i życzę kolorowych snów.
Lente Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 a o dniu tym nikt nie wie,tylko Ojciec.." nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię o o godzinie,której się nie spodziewacie Syn Człowieczy przyjdzie"
krzysiek1976 Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Witam!!!Do herbstnebel, ta babka na S., to pewie Sybilla.Ja również nie obawiam się żadnych przepowiedni.Jedno czego realnie się obawiam to;: dyktatorzy, fanatycy uwładzy. Wczorajsze słowa Putina: budowa tarczy może oznaczać rozpętanie konfliktu ...nuklearnego!!!Może Putin to ta przepowiednia Majów na 2012 r.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.