Frozzer Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 i tyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 17 Sierpień 2004 Share Napisano 17 Sierpień 2004 a to jest moja ,byla w identyfikacji bo nie znam sie zadobrze na carskich rzeczach ,na fotce jeszcze przed wyczyszczeniem :)pzdrmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 8 Październik 2004 Share Napisano 8 Październik 2004 WitamTrzeba trochę odkurzyć ten temat. Poza tym za parenaście dni wątkowi stuknie roczek. Z tej okazji skromna kolekcykja.pozdroMathew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 12 Październik 2004 Autor Share Napisano 12 Październik 2004 Salve,Piekne cudowne...A moze by zdjecie ich z tylu ze zblizeniami. Moze wtedy poznalibysmy pare roznych fabryk.Mathew - ciekawy temat carskich manierek a i zapewnie kiedys odezwa sie i pokaza kociolki. Oby wiecej tematow dotyczacych Rosji carskiej.PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 Wczoraj trafiła mi się klamra z ciekawą sygnaturą na języczku: L. Kranc Warszawa. Gdyby znaleźć jakieś dane o tym producencie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 awers klamry warszawskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 pojawila sie ciekawostka na allegrohttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=36394764przejzyjcie tez inne aukcje, sporo rosji carskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 Witam, Klamra dukatowana warstwą złota. Ciekawe jak dużo mogło powstać takich wersji i dla kogo były przeznaczone. Podobnie jak z następną klamrą, których znam 3 egzemplarze a które pod warstwą bardzo ładnej patyny okazują się być wykonane z białego metalu.Gdyby nie to znalezisko z wody gdzie trzeba było usunąć fatalny grynszpan, nie dowiedzielibyśmy się, że były z białego metalu. Podobnie na klamrze Frozera widać biały przebijający przez patynę metal a jest to taka sama klamra. Czy jeśli biała to gwardyjska? Wykonanie jest bardzo solidne a rysunek orła przepiękny.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiek Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 Jestem nowy na forum ale z piszczałką śmigam już parę latek. Między innymi udało mi się trafić klamrę carską kolejową w pięknym stanie .Była kiedyś złocona dlatego się tak dobrze zachowała Wyrzej widziałem już identyczną klamrę interesuje mnie w jakim rejonie kraju została pozyskana . Swoją podniosłem obok fundamentów carskiej drużnikówki koło Suwałk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiek Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 lewa strona tej klamerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 tak se zaczalem przegladac klamerki i okazuje sie ze rok czasu nie wiedzalem, ze mam klamre z alpaki, podczyscilem i rzeczywiscie, jest cala bialutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiek Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 CO POWIECIE NA TAKĄ OTO KLAMRĘ CARSKĄPRZEZ KOGO BYŁA NOSZONA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 Salve,No wreszcie cos do rozwazania. Poki co glosuje, ze jest to cos raczej ukrainskiego ale... wlasnie kto da wiecej w tej dyskusji?PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 gandalf - czy moglbys podac swojego maila? osoba niezalogowana na forum ma do ciebie pare pytan wlasnie w temacie klamer rosji carskiej. mzoesz napisac na mojego maila frozzer@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Salve,Oswiadczam wszem i wobec - iz moja wiedza odnosnie klamer carskich jest niczym w porownaniu z wiedza kolegi 2A.Prosze wiec kierowac wszelkie pytania - na tym forum do kolegi 2A. Jesli ktos wie lepiej od niego to chyba sam car.... well teraz to chyba Putin.PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 ja jednak wole skontaktowac sie z toba, nie chodzi tu o konsultacje, tylko o zdjecie rewersu jednej klamerkinapisz prosze do mnie na frozzer@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Salve,Nie ma sprawy napisze. Jesl mam to dam (zdjecie).PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval2 Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Witam wszystkich miłośników klamerPragnąc odświerzyć temat przedstawiam moje ostatnie trafienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval2 Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Jest mniejsza od zwykłych klamer carskich !?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 To jeszcze i moja grenadierska - przód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 - i tył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval2 Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 dla porównania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 skoro temat wyszedl z otchlani, to wrzuce jeszcze fote blizniakow - z bialego metalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Śliczne. Ja z białego metalu mam tylko carską klamrę saperską. Moje carskie klamerki od lewej - marynarka, saperzy, piechotna, artyleria, w dolnym rzędzie: piechotna sygn. KRANC WARSZAWA, stare węgry (bo akurat było miejsce:-), piechotna mała (z tyłu stalowe zaczepy), artyleria sygnowana z przodu chyba numerem roty.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.