neptunix1939 Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 Ostatnie zdjęcie już z mojej kolekcji ;). Przedstawia elewów szkoły podoficerskiej II./3 PSP 23 II 1924. Na odwrocie ładny opis i podpisy osób ze zdjęcia ( jestem w trakcie rozczytywania ich). Również seria ostatnich wrzutek z allegro za wyłączeniem jednego zdjęcia z mojej kolekcji ( zapomniałem go zalicytwoać ). Na odwrotach bardzo ciekawe zapiski w języku ukraińskim z akcentami/elementami/wstawkami rosyjskimi. Dokładne opisy tych zdjęć będą w przyszłości zamieszczone w albumie poświęconym 3 PSP nad którym w ramach projektu "Ocalić od zniszczenia 3 PSP" pracuję ze znajomymi ( równolegle do obszernej monografii 3 PSP i 21 PAL).
neptunix1939 Napisano 15 Lipiec 2021 Napisano 15 Lipiec 2021 W dniu 7.07.2021 o 15:57, formoza58 napisał: Z archiwum Allegro... To zdjęcia akurat przedstawia strzelca z 5 PSP. Jeśli się przyjrzysz widać dobrze 5 na naramienniku.
formoza58 Napisano 15 Lipiec 2021 Napisano 15 Lipiec 2021 Dzięki za informację, temat podhalański jest Twoją domeną, więc dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki... Jak dostałem ten skan, to powiększałem go i nie upierałem się z "3", tym bardziej że opis wskazywał na nią... Dobrze, ze trzymasz rękę na pulsie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi