matrix14xxx Napisano 2 Luty 2007 Autor Napisano 2 Luty 2007 Wyszło mi takie maleństwo?Dla porównania łuska od mauzera.Ma bicia:RWS 6,5x52RNie jest to Arisaka ani Manlicher Carcano.Było w towarzystwie pepesz i mauzerów.Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu.Pozdrawiam
matrix14xxx Napisano 2 Luty 2007 Autor Napisano 2 Luty 2007 Wyszło mi takie maleństwo?Dla porównania łuska od mauzera.Ma bicia:RWS 6,5x52RNie jest to Arisaka ani Manlicher Carcano.Było w towarzystwie pepesz i mauzerów.Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu.Pozdrawiam
MK Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Przecież Nowotny wszystko już wytłumaczył :] Jedyną słuszną odpowiedzią karpika był podanie linku. Gdyby strona była po hiszpańsku wcale nie oznaczałoby to, że jest to produkt z Hiszpanii. Poza tym S&B nijak ma się do Szwecji, jest to Czechosłowacja.Tak, to ten typ łuski. Przecież nie może być inaczej? Jaka to łuska masz podane na dnie przecież... ajajaj... RWS to oznaczenie fabryki.http://www.municion.org/65x52/6_5x52R.htminna stronka. Co prawda nie ma tego oznaczenia ale tak, to ten sam typ łuski.Pozdrawiam ;]
Nowotny Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 :)))))Ale Karpik mieszasz :)))))No nie jest to ani Arisaka ani mannlicher :)Przecież masz oznaczenia kalibru:) - 6,5x52RMasz też oznaczenia producenta - RWS czyli ani S&B ani Szwecja :))))
Pytanie
matrix14xxx
Wyszło mi takie maleństwo?Dla porównania łuska od mauzera.
Ma bicia:RWS 6,5x52R
Nie jest to Arisaka ani Manlicher Carcano.
Było w towarzystwie pepesz i mauzerów.
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu.
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.