bastus0 Napisano 23 Październik 2003 Autor Share Napisano 23 Październik 2003 Witam !!! Czy zamki Mosin 44 i 98/31 maja jakieś różnice w wymiarach itp....chodzi mi o to czy można je zastosować do rekonstrukcji nie dbając o model? Czy musze szukać do konkretnego modelu? (91/38....długi ....carski?)Pozdrawiam bastus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 13 Listopad 2003 Autor Share Napisano 13 Listopad 2003 dzieki wszystkim.........bastuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Listopad 2003 Share Napisano 4 Listopad 2003 co do magazynków to one są również wymienne,pierwszo wojenny magazynek ma uchwyt" na pasek nośny(przynajmniej wersja dla piechoty)i o ile wiem to tyle ile chodzi o różnice.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 Jeszcze to znalazłem.http://www.ankkurinvarsi.net/jaeger/RIFLES1.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Listopad 2003 Share Napisano 7 Listopad 2003 Magazynki pierwszowojenne do Mosina oprócz strzemiączka na pasek mają również z lewej strony otwór na tzw. rozdzielacz nabojów, który w późniejszych wersjach zlikwidowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 23 Październik 2003 Autor Share Napisano 23 Październik 2003 Witam !!! Czy zamki Mosin 44 i 98/31 maja jakieś różnice w wymiarach itp....chodzi mi o to czy można je zastosować do rekonstrukcji nie dbając o model? Czy musze szukać do konkretnego modelu? (91/38....długi ....carski?)Pozdrawiam bastus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 24 Październik 2003 Share Napisano 24 Październik 2003 W kwietniu widziałem oryginalne drewno do wz1891 za 130,- i niestety więcej sie nie pokazało. Za replikę w stanie surowym wołają 220,- ( sam widziałeś ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 23 Październik 2003 Autor Share Napisano 23 Październik 2003 witam ponownie jeszcze jedno pytanko...może dwa....czy taka sama sprawa dotyczy magazynków?za ile można dostać drewno do długiego"?? tak z sensem...bastus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 24 Październik 2003 Share Napisano 24 Październik 2003 ... na giełdzie w Bytomiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Z tego, co wiem, zamki się nie różnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 Mam kontakt do gościa który replikami się zajmuje. Oczywiście okucia trzeba samemu sobie załatwic, ale z nimi zazwyczaj nie ma problemu. Cena takiej kopii u niego to 120-140 zł. Jakby co to e-mailuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 No do mosina 31 (snajpera) zamek ma zgieta raczke zamkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Ciekawe dlaczego ? Może żeby nie zasłaniała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Ruch normalnej rączki jest do góry do pionu, w snajperskim jest tam luneta która ją by blokowała, więc zagięli rączkę w dół. Takie mam wytłumaczenie na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 w mośku snajperskim rączka zamka jest zgięta do dołu by ułatwić przeładowanie karabinu bo celownik optyczny przeszkadzał by w przypadku zastosowania zamka z rączką prostą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Październik 2003 Share Napisano 25 Październik 2003 co do różnic:zamek od wz.91(jak napisałeś carski)różni się od wz.91/30 osadzeniem gałki,jak dobrze pamietam w pierwszo wojennym jest ona wkręcana,oraz kurkiem-drugowojenny jest okrągły,natomiast w pierwszowojennym ma on kształt jajowaty" tak że łatwiej jest go odciągnąć.Poza tym oba zamki sa wymienne i pasują zarówno do wz.91,wz.91/30,wz.38 i wz.44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bastus0
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.