guderian Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 Mam serdeczna prosbe do Wszystkich forumowiczow.Czy dysponuje ktos jakimis zdjeciami ewentualnie relacjamizolnierzy wrzesniowych na temat zdobycia a pozniej uzycia przez naszych niemieckiej broni maszynowej?-(najbardziej zalezy mi na zdjeciach z peemami)Z gory dziekuje i pozdrawiam
Gebhardt Napisano 25 Styczeń 2007 Napisano 25 Styczeń 2007 Relacji oczywiscie mnogo (najslynniejsza chyba z Wewsterplatte - mp28 bodajze) i sa dokumenty zdania broni np na Wegrzech 10psk 5 ckm i 2 rkm niemieckie. Ze zdjeciami, jak wogole ze zdjeciami Polskimi z wrzesnia oczywiscie duzo gorzej!
bjar_1 Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 Było takie zdjęcie zdobytej przez Niemców broni - obok Urów" stały tam chyba MG-34 czy MG-13... Poszukaj w wątku o kb ppanc wz.35 ,bo o ile pamiętam tam ono właśnie było.pozdrawiam
Forteca Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 To zdjęcie to z kapitulacji Modlina, ładnei poustawiane Mgiety
guderian Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Dziekuje Wszystkim za odpowiedz na mojego posta!!!W szczegolnosci siostrom z eks-kieleckiego (Bjar_1)..Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.