Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet do identyfikacji.

Andrzej18

Pytanie

Napisano

Witam !

Czy ktoś może wie co to za bagnecik ?
I tak się zastanawiam , czy nie jest z nim coś nie tak bo czy to zagłębienie na ostrzu nie powinno u góry ?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Czy ktoś może wie co to za bagnecik ?
I tak się zastanawiam , czy nie jest z nim coś nie tak bo czy to zagłębienie na ostrzu nie powinno u góry ?

Napisano
Witam .Jeżeli ktoś zajmuje się bagnetami od ponad 10 lat to na oko rozpoznaje większość bagnetów .Dlaczego ten bagnet to nie Czech , a no dlatego bo jak taki bagnecik założysz na drugowojennego mausera ? Przecież na tym prezentowanym bagnecie przez Andrzeja18 nawet nie ma wycięcia w rękojeści na wycior ,pomijam już kształt głowicy rekojeści oraz zatrzasku .Pozdr.
Napisano
01dalton nie chcsie powtarzać czytaj dokładnie to co napisałem a jeżeli zajmujesz się bagnetami 10 lat to powinieneś wiedzieć że był czechosłowacki vz.24-pozdrawiam i kończe.
Napisano
Witam . Tak zgadza się napisałeś że to bagnet czeski wz.24 ze znakiem zapytania - a sugerowałeś się głownią . Niestety ja w swojej kolekcji już nie mam czeskiego bagnetu , za to mam prawie wszystkie modele bagnetów austryjackich . Pozdr
Napisano

Z owalnym zbroczem. Dla mnie identyfikacja jest jednoznaczna. No może by się przydała lepsza fotka jelca, to może bym coś dodał.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie