wolff Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2007 Witam Czy ktoś nie wie gdzie można znaleźć wymiary żabki do niemieckiego bagnetu do mausera.pozd.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Kup sobie kopię, skopiuj wymiary i sprzedaj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2007 co myślicie na temat tej http://mundury-historyczne.pl/sklep/product_info.php?cPath=24_32&products_id=98Warto wydać czy nie?pozd.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Nie kupuj tam, lepiej kup z replik tam masz i wersje z licem i z mizdra na wierzchu a wykonanie jest bardzo staranne za te same pieniądze. No i dostaneisz towar dosc szybko (z tydzien/dwa) a u herr frankoskyego to moze trwac wieki, nie warto ogólnie u niego nic (poza nitami do hełmu i trzonkami do saperek) brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2007 WitamA gdzie znaleźć te repliki???pozd.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 wpisz w google repliki, dodaj kropke i na końcu com(puter :P)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Nie!! Z replik nic nie kupować! Niemieckie żabki w ich wykonaniu to porażka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Tutaj jest gość z Allegro, który szyje repliki żabek - można się z nim dogadać - żeby były mizdrą lub licem na zewnątrz i czy ma być z zapięciem lub nie:http://www.allegro.pl/item159716141_zabka_do_bagnetu_niemieckiego_replika_.htmlPozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Ale paskudna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Horst, skoro Ci się nie podobają jego produkty, ani Replik to co w takim razie proponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Nie wiem, nie zastanawialem się nad tą kwestią. Ja sobie sam zrobiłem żabkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Co do produktów z repliki.com mam podobną opinię jak Horst- a szczególnie paskudne są ramki niemieckie do saperek, nie wiem do czego to ma być podobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Szelki też nie są za fajne, jedynie haki mi się podobają - ale lico im się aż błyszczy, pasy to samo.Żabka na focie (ta z licem do srodka) wygladala jako-tako - napewno LEPIEJ niż to co oferuje frankosky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2007 To zatem co proponujecie...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Z braku laku repliki.comNo chyba, że jakiejś firmy z D czy UK, a najlepiej to by było z At The Front ściągnąć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Odswieżę trochę wątek. Właśnie ejstem na etapie poszukiwania fest repliki żabki do mauserowskiego bagnetu (mam oryginał, ale bez nitów). I tu mam do Was pytanie, czy znalazł ktoś dobre żródło replik takowych, a jeżeli nie to czy mogłby mi powiedzieć jakie są wady żabki z replik? http://www.repliki1890.republika.pl/photo/niem_odwrotna.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Witam.Mam żabkę od tego faceta.Żabka jest uszyta solidnie tylko mógłby szyć z czarnej skóry a nie z brązowej (czernionej).Ta kto zabka się świetnie spisuje na bagnecie i pasuje.pozdr.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Polski rynek jest ubogi w dobre kopie żabek, wszystkie które widywałem na allegro były kiepskie i nie nadają się do celów rekonstrukcyjnych. Najgorsze z nich są te z repliki.comOto moja nowa żabka produkcji czeskiej, 40zł. Sygnowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 jakby ją lekko zeszmacić to poszłaby jako oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 i chyba doczernić..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Witam . Niestety ta żabka ma niewłaściwie wycięty otwór na haka , nity też nie są zgodne z oryginałem , już nie wspominajać o szyciu ręcznym , za to stempelek jest bardzo wiarygodny . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Ale na reko jak najbardziej może być - tylko radze sprawdzić czy da się włożyć pochewkę i stroczyć z pasem. - bo zdarzają się repliki które nie trzymają wymiarów . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Jest szyta maszynowo, na skórze widać odciśnięty ślad po stopce maszyny. Bardzo zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź. Czy byłbyś uprzejmy pokazać mi jak wyglądają poprawne nity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.