Morand Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2007 WitamPozwole sobie zamiescic link do stronki z rekonstrukcyjnymi grupami z Australii, ciekawe bo odtwazaja tez LWP.Moze zainteresuje to kolegow :)Zawsze to ciekawostka.Pozdrawiam Maciej http://www.armygroupsouth.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Czołgiem!!!!!!!!!!Sherman rabiący za T-34 to przesada;)Pozdrawiam!!!!!!!11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 A nie slyszales kolego o pomocy ze strony USA dla ZSRR?Rosjanie dostali miedzy innymi tez shermany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 to napiszmy do nich ze sie zamienimy:] My im damy 2 t-34/85 a oni nam 1 shermana;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Witam. Małe pytanko na jakim zdjęciu jest ten Sherman bo ja go jakoś nie widzę.Troche szkoda że mi chłopaków z względu na klimat ale tak wyglądają OK. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Witam!!!!!Sory za mój błąd ale o tym nie słyszałem.;(Pozdrawiam!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 faktycznie nie ma tam shermana , dopiero teraz wogole wszedlem na ta strone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 To jeszcze raz ja.Sprostowanie.Wiem o pomocy US dla Rosji ale nie myślałem, że sprzęt ten wielki nawet dostali.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za mój bląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 hehe, ciekawa sprawa - reko w Australii:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Witam .Ruscy Stuarty też dostali - tylko chyba model wcześniejszy ten jest chyba juz z 1943-44roku . Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 WitamHaha kto by sie spodziewal, ale to moja ex grupa jak mieszkalem w Australi, ten jeden w LWP mundurze taki mlody to wlasnie ja. Haha.Orginalnie to reko polskich zolnierzy zaczelo sie w 2000r jak ja jako pierwszy pokazalem sie w mundurze 1 SBS. W Australii jednak Ruski front jest bardzo popularny i w 2003 zalorzylismy grupe LWP. Oprocz tego niektorzy tez maja mundury z Dywizjonu 303 i Brygady Karpackiej.Ostatnio co pytalem to grupa 1 SBS ma 6 czlonkow a LWP ma 4. I niektorzy to Australijczycy z zadnym polskim pochodzeniem, poprostu ciekawi ich mundur.Co do niemieckiej jednostki mamy swietna grupe Waffen-SS, chlopaki naprawde sie staraja i niedawno temu zabronili calkowite urzywanie szwedzkich mundurow. Tylko dobre repliki, maja tez pare motocykli, wozy opancerzone, w grupie tez jest pare czolgow.Bardzo fajni chlopacy, gdzies 70% czlonkow to ex-zawodowi zolnierze a niektorzy to weterani Wietnamu, Iraku lub Afganistanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Co do czolgu, to grupa ma Stuart tank, urzywany jest czasami jako Australijski a czasami jako Ruski, Ruscy dostale sporo ich od amerykanow.Sherman moze gdzies jest na jakies fotce ale to nie naszej grupy, tylko w prywatnej kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.