Morand Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Napisano 20 Styczeń 2007 WitamPozwole sobie zamiescic link do stronki z rekonstrukcyjnymi grupami z Australii, ciekawe bo odtwazaja tez LWP.Moze zainteresuje to kolegow :)Zawsze to ciekawostka.Pozdrawiam Maciej http://www.armygroupsouth.org/
rycerz7 Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Czołgiem!!!!!!!!!!Sherman rabiący za T-34 to przesada;)Pozdrawiam!!!!!!!11
mp Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 A nie slyszales kolego o pomocy ze strony USA dla ZSRR?Rosjanie dostali miedzy innymi tez shermany.
suchy ss Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 to napiszmy do nich ze sie zamienimy:] My im damy 2 t-34/85 a oni nam 1 shermana;]
Rso Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Witam. Małe pytanko na jakim zdjęciu jest ten Sherman bo ja go jakoś nie widzę.Troche szkoda że mi chłopaków z względu na klimat ale tak wyglądają OK. Pozdrawiam.
rycerz7 Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Witam!!!!!Sory za mój błąd ale o tym nie słyszałem.;(Pozdrawiam!!!!!!!!!!
mp Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 faktycznie nie ma tam shermana , dopiero teraz wogole wszedlem na ta strone...
rycerz7 Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 To jeszcze raz ja.Sprostowanie.Wiem o pomocy US dla Rosji ale nie myślałem, że sprzęt ten wielki nawet dostali.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za mój bląd.
01dalton Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Witam .Ruscy Stuarty też dostali - tylko chyba model wcześniejszy ten jest chyba juz z 1943-44roku . Pozdr
farby Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 WitamHaha kto by sie spodziewal, ale to moja ex grupa jak mieszkalem w Australi, ten jeden w LWP mundurze taki mlody to wlasnie ja. Haha.Orginalnie to reko polskich zolnierzy zaczelo sie w 2000r jak ja jako pierwszy pokazalem sie w mundurze 1 SBS. W Australii jednak Ruski front jest bardzo popularny i w 2003 zalorzylismy grupe LWP. Oprocz tego niektorzy tez maja mundury z Dywizjonu 303 i Brygady Karpackiej.Ostatnio co pytalem to grupa 1 SBS ma 6 czlonkow a LWP ma 4. I niektorzy to Australijczycy z zadnym polskim pochodzeniem, poprostu ciekawi ich mundur.Co do niemieckiej jednostki mamy swietna grupe Waffen-SS, chlopaki naprawde sie staraja i niedawno temu zabronili calkowite urzywanie szwedzkich mundurow. Tylko dobre repliki, maja tez pare motocykli, wozy opancerzone, w grupie tez jest pare czolgow.Bardzo fajni chlopacy, gdzies 70% czlonkow to ex-zawodowi zolnierze a niektorzy to weterani Wietnamu, Iraku lub Afganistanu.
farby Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Co do czolgu, to grupa ma Stuart tank, urzywany jest czasami jako Australijski a czasami jako Ruski, Ruscy dostale sporo ich od amerykanow.Sherman moze gdzies jest na jakies fotce ale to nie naszej grupy, tylko w prywatnej kolekcji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.