Skocz do zawartości

Jak to sie robi w Australii :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Pozwole sobie zamiescic link do stronki z rekonstrukcyjnymi grupami z Australii, ciekawe bo odtwazaja tez LWP.Moze zainteresuje to kolegow :)Zawsze to ciekawostka.Pozdrawiam Maciej
http://www.armygroupsouth.org/

Witam

Haha kto by sie spodziewal, ale to moja ex grupa jak mieszkalem w Australi, ten jeden w LWP mundurze taki mlody to wlasnie ja. Haha.

Orginalnie to reko polskich zolnierzy zaczelo sie w 2000r jak ja jako pierwszy pokazalem sie w mundurze 1 SBS. W Australii jednak Ruski front jest bardzo popularny i w 2003 zalorzylismy grupe LWP. Oprocz tego niektorzy tez maja mundury z Dywizjonu 303 i Brygady Karpackiej.

Ostatnio co pytalem to grupa 1 SBS ma 6 czlonkow a LWP ma 4. I niektorzy to Australijczycy z zadnym polskim pochodzeniem, poprostu ciekawi ich mundur.

Co do niemieckiej jednostki mamy swietna grupe Waffen-SS, chlopaki naprawde sie staraja i niedawno temu zabronili calkowite urzywanie szwedzkich mundurow. Tylko dobre repliki, maja tez pare motocykli, wozy opancerzone, w grupie tez jest pare czolgow.
Bardzo fajni chlopacy, gdzies 70% czlonkow to ex-zawodowi zolnierze a niektorzy to weterani Wietnamu, Iraku lub Afganistanu.

Co do czolgu, to grupa ma Stuart tank, urzywany jest czasami jako Australijski a czasami jako Ruski, Ruscy dostale sporo ich od amerykanow.

Sherman moze gdzies jest na jakies fotce ale to nie naszej grupy, tylko w prywatnej kolekcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie