Hornet Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 Przeglądając od pewnego czasu posty na temat filmów mam takie pytanie-jak stać się właścicielem takiego rodzynka jakKampfgeschwader-Lutzow"????Prosiłem kumpla z RFN i też nic nie zdziałał(łącznie z forum) Cudze chwalicie-swego nie znacie"-a może ma ktoś z kolegów ten film????
Domino(*) Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Zobacz w Kazzie czy jest ten film, ja znalazłem i ściągnełem sobie Triumf Woli" ze zjazdu NSDAP w 1934r.Pzdr
marecki. Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 w eMULE zdarzają się też prawdziwe rodzynki warto i tam szukać
Monsun Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Jest też World War II in Color", tylko, że jest ciężko to ściągnąć. Ja mam dostęp do net'u głównie w robocie - dostęp nieograniczony, tylko, że jest jeden problem; nie mogę używać ani kazy ani imecha itp. Może ktoś z Was mógłby się poświęcić i pościągać na swój serwer jakieś perełki i udostępnić linka na forum, jak to robi MTC ze swoimi filmikami, czy też zdjęciami.PozdrawiamMarcin
marecki. Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 świetyny pomysł !!przyłączam się do apelu !!
Heinz Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 Monsun z którego roku jest ten film?Znalazłem i ściągam coś takiego:World.War.II.In.Color.CD1.1998.DVDrip.XviD.AC3-ZEN.aviWorld.War.II.In.Color.CD2.1998.DVDrip.XviD.AC3-ZEN.avi czy to to?
Monsun Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Witam,dokładnie Heinz, to powinno być to. Miłego oglądania! Ja niestety nie mam jak ściągnąć ten film:( Najlepiej byłoby,gdyby zamieścił go ktoś na jakimś serwerze, tak jak proponowałem wcześniej. Ja sam mam do dyspozycji kilkadziesiąt krótkich filmików dokumentalnych, które mógłbym przesłać adminowi tegoż serwera. Oczywiście najpierw musi taki serwer zaistnieć.PozdrawiamMarcin
Gość Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Witam i pozdrawiam,Mam na DVD III Reich in color" cz.I, druga plytka tej serii jest nudna wiec sobie ją darowałem. Filmiki o tyle ciekawe, ze zawierają oryginalne materiały z tamtych czasów zrobione na autentycznej taśmie kolorowej. Jakość moim zdaniem fenomenalna. Każdy znajdzie sobie coś dla siebie ciekawego : proby z V2, zdjęcia z Normandii, front wschodni, parteitagi, onkel Adolf & Co. prywatnie itp. Film wydany jest w USA i ma jedna wadę (prostą do ominięcia za pomocą AnyDVD) - jest w kodzie regionalnym 1" czyli dla USA. Jak pisałem problem mały i daje sie kopiować bez problemów. W razie czego służę pomocą. Jeśli ktoś reflektuje proszę o kontakt. Odpiszę za kilka dni bo właśnie ciągną mnie do szpitala na jakieś męki i dopiero jak myślę po poniedziałku będę w stanie dotknąć klawiatury.Natomiast jeśli chodzi o twórczość Leni Riefenstahl a w zasadzie jej Triumph des Willens" to moim zdaniem trzeba to oglądać w dobrej kopii. Sam film jest z punktu widzenia sztuki filmowej genialny. Treść jest taka jaka jest. Sprzedają to bez problemów w necie na DVD bez kodów. Ja mam wersję wydaną w USA z dodatkowym filmem o Wehrmachcie, a raczej o jakichś ćwiczeniach z 1934 roku które odbywały się równolegle z Parteitagiem w Norymberdze, o którym jest Triumf Woli". Moim zdaniem jest na co popatrzeć i dziwie się, że tego nie pokazali w TV zwłaszcza dzisiaj kiedy znowu daje się słyszeć żądania praw dla dużego narodu europejskiego. Tam jest pokazane jak to sie kończy.Pozdr.Krecio
zelig Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Istnieje jeszcze coś takiego: Die krieg in farbe" (z serii Spiegel tv).Ten filmik o manewrach to Tag der Freiheit-Unsere Wehrmacht" i ostatnio gdzieś czytałem, że zarzuca się Spielbergowi, iż zerżnął stamtąd scenę do szeregowca". (Taką początkową scenę z flagą). (A moim zdaniem, tylko przewrotnie nawiązał).
zelig Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Przy okazji, okolicznościowa pocztówka z Triumfu Woli" - filmu o mojej ulubionej dzielnicy.pozdr.
Heinz Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Zamieścić można... tylko skoro film jest z 1998r ciekawe jak jest z prawami do filmu i kto przy tym weźmie to do siebie na serwer. w każdym razie jak ściągne moge Ci wysłać pocztą na płytkach, ale moze to potrwać nawet 3-4 tygodnie bo prędkośc jest fatalna...Der Krieg in Farbe też już leci łączem:)PozdrawiamHeinz.
Monsun Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 Heinz byłbym Ci naprawdę bardzo wdzięczny.Daj znać kiedy. W razie czego napisz maila, to i ja wtedy puszczę do Ciebie coś fajnego na płycie (niespodzianka tematyczna), ale na razie nie zdradzam.... :)PozdrawiamMarcin
zelig Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Dla dokumentalistów - wczoraj na Supernovej (a więc BT) pojawiło się coś takiego: Der Jahrhundertkrieg Teil II - Tödliche Falle". Szybkich transferów.
Monsun Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Sorry, ale co to jest Supernova? Jak ściągnąś ten film?Za wyczerpujące informacje z góry dziękuję.PozdrMarcin
Monsun Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Heinz - podaj mi swój adres maila, albo napisz do mnie wsprawie filmu. PozdrawiamMarcin
zelig Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 wuwuwu.supernova.org jest trackerem fajli dla BT.BT = BitTorrent (możesz dowiedzieć się o tym więcej np. na //torrent.prv.pl)linki na trackerze są tylko odpalaczami" właściwych plików. Musisz zainstalować BT żeby wszystko działało. Proste, szybkie i skuteczne.pozdr.(tylko się pospiesz bo te pliki mają krótki żywot)
Monsun Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Dzięki zelig, niestety nie mam uprawnień do oglądania tej strony. Mój dostęp do netu w robocie jest zabezpieczony odpowiednio. Ale mimo wszystko dzięki.Cały czas liczę na to, że uda się komuś zrobić taki serwer z filmami dok. i poda nam do niego link:)PozdrMarcin
zelig Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Współczuję..Swoją drogą to jest nowe-ważne kryterium przy szukaniu pracy: Podejmę się każdej pracy w firmie bez firewalla" (dwukrop.+nawias)Odkrywca powinien oferować zarejestrownym użytkownikom po np. 20 GB przestrzeni dyskowej. Skończyły by się wreszcie te posty o większy rozmiar zdjęć" albo o serwery z filmami.pozdr.
zelig Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Pewnie niedługo ktoś rozpęta wojnę pod hasłem większej przestrzeni dyskowej".(tak mi się jeszcze skojarzyło)
Monsun Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Treść ogłoszenia całkiem fajna zelig:)Muszę wykupić sobie jakiś abonament w kafejce int.PozdrMarcin
Heinz Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 Monsun a poprzedni nie dotarł? Zaraz spróbuje wysłać jeszcze raz.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.