Skocz do zawartości

Skany polskich Ksiażek o tematyce militarnej

yought

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Chciałbym sie zorientować skany jakich książek są dostepne. Interesują mnie ksiązki polskojęzyczne a zwłaszcza związane z IIRP.
Pytam bo mam szalony plan poskanować swoją biublioteczqe, ale najpierw trzeba sie dowiedzić co jest by sie nie dublować i nie robić niepotrzebnej pracy
pozdrawiam
Napisano
ja mam armia austro - węgierska 1908 - 1918 "ale rozmiar jest za duży i nie chce mi sie tylu stron zmniejszać a poza tym jakość będzie mniejsza, mój mail to niebyl@op.pl
Napisano
a poza tym mam dużo książek pdf po angielsku np. Wehrmacht winter uniforms , wehrmacht camuflage uniforms, Bogusław wołoszański IIwojna światowa" , rosyjska o pojazdach pancernych , instrukcja obsługi do mannlichera M95 , Atlas of the World War II

jak by co to pisać
pozdro
Napisano
Polecam :
http://www.aeronautics.ru/literature.htm

Bardzo dużo pdf-ów w tym album o froncie wschodnim, książki o sprzęcie pancernym, lotnictwo ipt. oraz:

http://www.xs4all.nl/~gurth/afv/photobooks.html
Napisano
Andrzej18: nie musi na tym zarabiać może działać na szkodę wydawcy lub autora. Jeśli będziesz kserował czyjeś książki (mające sporą wartość) i rozdawał je za darmo to na 100% pójdziesz siedzieć.
Napisano
Pomijając moje funkcje, pozwolę sobie zauważyć, że według polskiego prawa można wykonywać kopie oryginalnych (obarczonych prawami autorskimi) utworów(itp..) na własny użytek. Zabronione jest natomiast użyczanie własnej kopii (powiem szczerze, nie wiem jak z oryginałami, podejrzewam, że także), a w szczególności jej sprzedawanie lub czerpanie innych korzyści majątkowych z jej użyczenia.

Jeżeli ktoś jest w posiadaniu wersji oryginalnej utworu, nic nie stoi na przeszkodzie posiadaniu duplikatu tychże. Oczywiście nie jest legalne ich późniejsze rozpowszechnianie.

Krótko mówiąc: autor wątku planuje w sposób nie do końca oficjalny wejść w posiadanie rzeczy, które ma prawo posiadać. Brzmi dziwnie, ale to Europa.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie