Gość Napisano 6 Styczeń 2004 Napisano 6 Styczeń 2004 Wyszły nam takie 4-ry pełne sztuki a pomiędzy te sztuki wetknięty był rewolwer nagant ! Emocje były a jakże. Po wyjęciu z łusek posisków w środku zprasowany w długie 'listwy' proch. Rozświetlalismy teren po zmroku wbitymi w ziemię listewkami pomału spalającego się prochu, szukając dalej w tej okolicy.Też było fajnie :)
Frozzer Napisano 6 Styczeń 2004 Napisano 6 Styczeń 2004 ja kolo jednego skrzyzowania znalazlem ok 50 sztuk korkow od zapalnikow, w jednym dolku i mase korkow porozrzucanych po okolicy
samsonow Napisano 9 Luty 2004 Napisano 9 Luty 2004 http://republika.pl/pietka_bay/tan.html adres do strony z eksponatami z tannenbergugwoli scislosci te eksponaty nie sa to znaleziska tylko spadek po dziadku, carskim oficerze:)
Gość Napisano 10 Luty 2004 Napisano 10 Luty 2004 O rany, co jeszcze macie z I wojny ?Czy po tej bitwie można coś jeszcze znależć. Patrzę na stronkę i nie wierzę :)
bayo_pietka Napisano 12 Luty 2004 Napisano 12 Luty 2004 A to jedynie kolekcja jednego z czterech dziadków. W dodatku ta najskromniejsza ;-)
Frozzer Napisano 12 Luty 2004 Napisano 12 Luty 2004 eeetam, niektorzy dziadkowie mieli jeszcze mniejsze ;)))
samsonow Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 sobota wczorajsza6 cewek i ciemny las4 niesmiertelniki 11 roty 23 piechotnego nizowskiego, klamra pruska starego wzoru, taka wielgachna, medal za 100 lat z napoleonem, bebut, klamerka carskiej piehoty bardzo ladna, no i jak zawsze, guzziczki...monetki...luseczki...zdjecia beda jak cyfrowka wroci z naprawycz.j.
mietek Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Jak tylko widzę, że pojawia się ten temat to wiem, że będę miał czego zazdrościć:)Jakiś czas temu rozryswałem ciekawe miejsca z Tanenbergu na mapie i okazało się, że gonili się całymi kilometrami.Jak trafiliście kankretne miejsca, jestem pod wrażeniem.Ja raz byłem w jednym z wybranych miejsc, a tam tylko łuski, łuski, łudki......Czekam na fotki i gratuluję.
samsonow Napisano 24 Marzec 2004 Napisano 24 Marzec 2004 nie trafilismy konkretnych miejsc :), a moze i trafilismy, ale co wyjazd to inne miejsce przewazniemusze powiedziec ze rok czasu sie jezdzilo i nic a nic sie nie znajdywalo, ale w koncu sie znalazlo....nauczylismy sie po prostu szukaci dodaje obiecane zdjecie, niestety nedzna jakosc, bo robione komorka a nie aparatembebut niestety stan agonalny, bo z koryta dawnej rzeki klamra stan zato idealny, 2 blaszki z jednego miejsca, jedna numer 167 druga 168. a trzecia blaszka troche nadszarpnieta numer 238
Gość Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 a na Tannenbergu wszystko juz wykopane ? :) czy nikt juz tam nie bywa ?? pozdrawiam wszystkich stalych bywalcow i czekam na zdjecia
bjar_1 Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Wykopane? Tam to jeszcze kilkadziesiąt lat będą fanty. Nawiasem mówiąc zazdroszczę chłopakom takiego fajnego miejsca... No i czekamy na nowe fotki!pzdrbjar_1
Jaro5 Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 To i ja dołoże swoje rzy grosze" do tematu.
bjar_1 Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 Eta rosyjska odznaka pułkowa ,była gdzieś na forum Identyfikacja" - poszukaj!pzdrbjar_1
>greed< Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Nawiąże kontakt z osobami które są w posiadaniu map z książki Reichsarhiv Bd. Tannenberg.
wittman Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 witamno panowie taka majowka i nic :) ??nie sciemniajcie :) chyba ze zaduzo browaru bylo :)pozdrawiam
Frozzer Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 wittman, no wyszla odznaka oficerska 23 nizowskiego u dziadka na srodku drogi, wiesz gdzie ;)))jakeis guziki napoleonskie z numerkiem itpteraz chlopaki siedza w bieszczadach 10 dni, ciekawe ile nawioza :)
wittman Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 u dziadka na srodku drogi ???a lyzka na to -NIEMOZLIWE !!gratulacje , komu ?? , nadal nie wierze przeciez tam tysiace ludzi juz szukalo :)pozdrawiam
Jadzia Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 Tak to już bywa, że stu poszukiwaczy przekopie i nie znajdzie, a ten stopierwszy trafi. Fart ot co.pzdrJadzia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.