Skocz do zawartości

Tannenberg Denkmal

Garbiak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 441
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wyszły nam takie 4-ry pełne sztuki a pomiędzy te sztuki wetknięty był rewolwer nagant ! Emocje były a jakże. Po wyjęciu z łusek posisków w środku zprasowany w długie 'listwy' proch. Rozświetlalismy teren po zmroku wbitymi w ziemię listewkami pomału spalającego się prochu, szukając dalej w tej okolicy.Też było fajnie :)
  • 1 month later...
Napisano
http://republika.pl/pietka_bay/tan.html

adres do strony z eksponatami z tannenbergu
gwoli scislosci te eksponaty nie sa to znaleziska tylko spadek po dziadku, carskim oficerze

:)
Napisano
O rany, co jeszcze macie z I wojny ?
Czy po tej bitwie można coś jeszcze znależć. Patrzę na stronkę i nie wierzę :)
  • 1 month later...
Napisano
sobota wczorajsza

6 cewek i ciemny las

4 niesmiertelniki 11 roty 23 piechotnego nizowskiego, klamra pruska starego wzoru, taka wielgachna, medal za 100 lat z napoleonem, bebut, klamerka carskiej piehoty bardzo ladna, no i jak zawsze, guzziczki...monetki...luseczki...

zdjecia beda jak cyfrowka wroci z naprawy

cz.j.
Napisano
Jak tylko widzę, że pojawia się ten temat to wiem, że będę miał czego zazdrościć:)
Jakiś czas temu rozryswałem ciekawe miejsca z Tanenbergu na mapie i okazało się, że gonili się całymi kilometrami.
Jak trafiliście kankretne miejsca, jestem pod wrażeniem.
Ja raz byłem w jednym z wybranych miejsc, a tam tylko łuski, łuski, łudki......
Czekam na fotki i gratuluję.
Napisano

nie trafilismy konkretnych miejsc :), a moze i trafilismy, ale co wyjazd to inne miejsce przewaznie

musze powiedziec ze rok czasu sie jezdzilo i nic a nic sie nie znajdywalo, ale w koncu sie znalazlo....nauczylismy sie po prostu szukac

i dodaje obiecane zdjecie, niestety nedzna jakosc, bo robione komorka a nie aparatem

bebut niestety stan agonalny, bo z koryta dawnej rzeki klamra stan zato idealny, 2 blaszki z jednego miejsca, jedna numer 167 druga 168. a trzecia blaszka troche nadszarpnieta numer 238

• 4 weeks later...
Napisano
a na Tannenbergu wszystko juz wykopane ? :) czy nikt juz tam nie bywa ??
pozdrawiam wszystkich stalych bywalcow i czekam na zdjecia
Napisano
Wykopane? Tam to jeszcze kilkadziesiąt lat będą fanty. Nawiasem mówiąc zazdroszczę chłopakom takiego fajnego miejsca... No i czekamy na nowe fotki!

pzdr

bjar_1
  • 3 weeks later...
Napisano
wittman, no wyszla odznaka oficerska 23 nizowskiego u dziadka na srodku drogi, wiesz gdzie ;)))
jakeis guziki napoleonskie z numerkiem itp

teraz chlopaki siedza w bieszczadach 10 dni, ciekawe ile nawioza :)

Napisano
u dziadka na srodku drogi ???
a lyzka na to -NIEMOZLIWE !!
gratulacje , komu ?? ,
nadal nie wierze przeciez tam tysiace ludzi juz szukalo :)
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie