wittman Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 pozatym odkrylem zapomniany cm. wojenny na ktorym leza zolnierze : carscy ( zbiorowo )
wittman Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 i tak mile uplynal nam czas ... :)ale nie martwcie sie C.D.N.pozdrawiam wszystkich - jutro powysylam zdjecia na skrzynki
Mathew Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Moje gratulacje WittmanNareszcie się nad nami zlitowałeś :)podrawiamMathew
wittman Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 ja nigdzie nie napisalem ze to moje fanty - fanty sa i juz a kto sie do nich przyzna to inna sprawa :)
Gewer Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Witam. Ja z takim małym zapytaniem czy ktoś z kolegów był może w okolicach Mielna, czy mozna tam coś ciekawego znaleść ja byłem tam trzy razy i poza łuskami od mausera oraz łudkami od nich pociskiem hassepota i kulkami od berdana nic ciekawego nie wyszło. Próbowałem ustalić też pozycje wojsk carskich ale okazało sie to pudłem. Pozdrawiam Gewer.
RAJTEKZKS Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Ale ja Wam zadroszcze!!!Takie fanciory!Gratuluje Wam serdecznie!!I prosze o wiecej zdjec i relacji!Jednoczesnie dziekuje Wam bardzo za zarazenie mnie miloscia do carskiej Rosji!DZIEKUJE!Zaluje tytlko,iz mieszkam w wojewodztwie lubuskim i nie mam mozliwosci wyruszenia w teren z moim sprzetem majac nadzieje ,ze odnajde cos-niecos"z tego jakze interesujacego tematu!Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!!
Raned Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Gewer, powinieneś już zauważyć, że poszukiwacze bardzo niechętnie mówią o miejscówkach, bo zazwyczaj przyciąga to hordy, które w mig ogałacają ziemię z wszelkiego metalu.Jeden z moich przyjaciół od lat stosuje nawet metody KGB aby poznać pewną lokalizację, póki co bezskutecznie.Najlepiej liczyć na siebie. Pozdrawiam.
lolek Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 do Gewera. Bylismy w 3 osoby w okolicach Mielna. Procz masy luseczek,lodek i kilku pociskow od szrapnela(calych) mozna tam nakopac tony odlamkow pierscieni wiodacych.Wyszlo kilka monetek, wszystkie jednak od 1920 wzwyż, kilka guziorkow i destrukt klamerki carskiej.Ja ten teren sobie odpuszczam, znalezlismy ciekawszy,bez trącanych pierscieni;)Pozdrawiam!Do Frozz'a. Daj znac na gg, w nastepnym tygodniu jakis wypad.Z Tomaszem sie juz ugadalem, moze zgryzik bedzie chcial jechac...
2A Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 Witajcie, Nowe wieści z terenu ?Pozdrowienia dla Wszystkich leśnych i łąkowych.
Gość Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 Ostatnie wiadomości z Tannenbergu: świetne wykopy (28 klamer w tym dwie z białego metalu, 15 nieśmiertelników, 5 odznak pułkowych, bebud w bardzo dobrym stanie - komplet oraz masa przeróżnych okuć do szabel.
wittman Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 witam no do tego dwie szabelki :) jedna super druga srednia 5 klamerek naganciki dwa - oczywiscie zostawione i kupa zamkow - w jednym zakopie :)pozdrawiam
rigel Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 Duchu wojny. Zapomniales dodac, ze wyszla masa guzikow w tym saperskie z bialego metalu a dzisiaj dodatkowo odznaka pruskiej strazy granicznej nr. 59. Niestety nie posiadamy cyfroweczki!!!
Frozzer Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 to gratulujemy saperskie guziki jedynie mosiezne znajdywalismy, klamry saperskei tez mosieznewasze klamry z alpaki to jakich jednostek?
rigel Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 Klamry z alpaki sa z piechoty. Stan idealny.
lolek Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 przyznac sie, kto na widok strazy lesnej 8-9 sierpnia poupychal piszczalki pod auto i palil glupa ze grzyby zbiera?:) Alez sie nasmialem kiedy opowiadal o tym znajomy lesniczy hehehe.Ps.Ja sie wcale nie dziwie ze lesniczy sypie wysokimi mandatami...Kiedy widzi sie dolki glebokosci 70 cm i srednicy metra to odechciewa sie kopac...
lolek Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 oczywiscie mam na mysli najczesciej odwiedzany teren bitwy pod T. Ci ktorzy dostali mandaty pewnie wiedza o ktorego lesniczego i o jaki konkretnie teren chodzi ;)Pozdro!
Duch Wojny Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 Zbliżenie na bebud. Klamra z alpaki przy końcu ostrza.
Frozzer Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 gratuluje trafieniaa teraz mala dygresja, kto rozkopal dol amunicyjny na maldze, wyciagnal szkielet konia z siodlem, palil faje i popijal wszystko tyskimdzieki takiemu postepkowi nie macie teraz poco sie pojawiac na maldze, badz na calym T, mandat na wstepie 500zl na glowekonia radze wrzucic i wszystko ladnie uprzatnac
Frozzer Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 i moje ostatnie kopankozegareczek posiada grawerke wewnatrz na kopercie, a co na niej jest wypisane zostawie poki co w tajemnicy :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.