Skocz do zawartości

Tannenberg Denkmal

Garbiak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 441
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam.
Ja z takim małym zapytaniem czy ktoś z kolegów był może w okolicach Mielna, czy mozna tam coś ciekawego znaleść ja byłem tam trzy razy i poza łuskami od mausera oraz łudkami od nich pociskiem hassepota i kulkami od berdana nic ciekawego nie wyszło.
Próbowałem ustalić też pozycje wojsk carskich ale okazało sie to pudłem.
Pozdrawiam Gewer.
Napisano
Ale ja Wam zadroszcze!!!Takie fanciory!Gratuluje Wam serdecznie!!I prosze o wiecej zdjec i relacji!Jednoczesnie dziekuje Wam bardzo za zarazenie mnie miloscia do carskiej Rosji!DZIEKUJE!Zaluje tytlko,iz mieszkam w wojewodztwie lubuskim i nie mam mozliwosci wyruszenia w teren z moim sprzetem majac nadzieje ,ze odnajde cos-niecos"z tego jakze interesujacego tematu!Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!!
Napisano
Gewer, powinieneś już zauważyć, że poszukiwacze bardzo niechętnie mówią o miejscówkach, bo zazwyczaj przyciąga to hordy, które w mig ogałacają ziemię z wszelkiego metalu.
Jeden z moich przyjaciół od lat stosuje nawet metody KGB aby poznać pewną lokalizację, póki co bezskutecznie.
Najlepiej liczyć na siebie.
Pozdrawiam.
Napisano
do Gewera. Bylismy w 3 osoby w okolicach Mielna. Procz masy luseczek,lodek i kilku pociskow od szrapnela(calych) mozna tam nakopac tony odlamkow pierscieni wiodacych.Wyszlo kilka monetek, wszystkie jednak od 1920 wzwyż, kilka guziorkow i destrukt klamerki carskiej.Ja ten teren sobie odpuszczam, znalezlismy ciekawszy,bez trącanych pierscieni;)

Pozdrawiam!

Do Frozz'a. Daj znac na gg, w nastepnym tygodniu jakis wypad.Z Tomaszem sie juz ugadalem, moze zgryzik bedzie chcial jechac...
  • 3 weeks later...
Napisano
Ostatnie wiadomości z Tannenbergu: świetne wykopy (28 klamer w tym dwie z białego metalu, 15 nieśmiertelników, 5 odznak pułkowych, bebud w bardzo dobrym stanie - komplet oraz masa przeróżnych okuć do szabel.
Napisano
witam
no do tego dwie szabelki :) jedna super druga srednia 5 klamerek naganciki dwa - oczywiscie zostawione i kupa zamkow - w jednym zakopie :)
pozdrawiam
Napisano
Duchu wojny. Zapomniales dodac, ze wyszla masa guzikow w tym saperskie z bialego metalu a dzisiaj dodatkowo odznaka pruskiej strazy granicznej nr. 59. Niestety nie posiadamy cyfroweczki!!!
Napisano
przyznac sie, kto na widok strazy lesnej 8-9 sierpnia poupychal piszczalki pod auto i palil glupa ze grzyby zbiera?:) Alez sie nasmialem kiedy opowiadal o tym znajomy lesniczy hehehe.

Ps.Ja sie wcale nie dziwie ze lesniczy sypie wysokimi mandatami...Kiedy widzi sie dolki glebokosci 70 cm i srednicy metra to odechciewa sie kopac...
Napisano
oczywiscie mam na mysli najczesciej odwiedzany teren bitwy pod T. Ci ktorzy dostali mandaty pewnie wiedza o ktorego lesniczego i o jaki konkretnie teren chodzi ;)

Pozdro!
Napisano
gratuluje trafienia

a teraz mala dygresja, kto rozkopal dol amunicyjny na maldze, wyciagnal szkielet konia z siodlem, palil faje i popijal wszystko tyskim

dzieki takiemu postepkowi nie macie teraz poco sie pojawiac na maldze, badz na calym T, mandat na wstepie 500zl na glowe

konia radze wrzucic i wszystko ladnie uprzatnac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie