Skocz do zawartości

Oszuści na Allegro !

Gość ares

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam do Was pytanie ? Czy zdażyło się wam kupić coś na allegro z militarów a po otrzymaniu okazało sie że jest to albo podruba lub celowe oszustwo. Ja kilka tygodni temu zakupiłem szelki bojowe miały być niemieckie z wojny tak pisało w ofercie. Cena też była nie mała. I co się okazało że są to Czeskie powojenne !Teraz chcę zwrotu kasy ! Uważajcie na cwaniaków, którzy wciskają buble opisując je jako niemieckie fanty itp !!!!
Napisano
Najgorsze jest to że wystawiłem mu już pozytywa a kapnąłem się dopiero po miesiącu znajomy obejrzał te szelki i stwierdził że na 100 % to Czeskie które na giełdach chodzą od 30 do 50 zł a ja dałem powyżej 100 !!!! To rozbój w biały dzień. Są identyczne jak niemieckie ale jednak są pewne różnice. Teraz facet udaje głupa że nie wiedział, że wiedziałem co biorę itp, ogólnie wielkie ściemniane aby nie oddać mi choć części pieniędzy. Jeśli bedzie trzeba wystawię na mojej stronie w allegro który to ''pan'' jest taki miły aby wszyscy wiedzieli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano
Ja akurat mialem szczescie i udalo mi sie odzyskac cala kase w zwiazku z zakupem odznaki ktora miala byc wedlug opisu oryginalna. Najsmieszniejsze bylo to ze koles sie przyznal w rozmowie telefonicznej ze sprzedaje kopie
Napisano
Musisz dobrze patrzec na zdjecia w ofercie,jak sa zamazane i ciemne to juz cos nie tak ,ja kupuje bagnety i jak widze ze koles nie zrobil zdjecia sztychu(koniec ostrza) to juz cos jest nie tak z dlugoscia(zlamany i zaostrzony), mysle po prostu ze jak oferta uczciwa to fant konkretnie przedstawiony,na szelkach sie nie znam ale jak cos jest niemieckie z wojny to musi miec znak odbioru wojskowego tzw. waffen amt,jesli nie bylo zdjecia tego w ofercie to juz bym nie bral.Pozdro.
Napisano
Ja osobiście nie naciąłem się - ale zauważyłem, że sprzedawcy czasami zawyżają ceny w licytacji podbijając je z pomocą znajomych lub klonów". Miałem taką sytuację - koleś mnie przelicytował, a jak nie licytowałem dalej, to pod koniec wycofał się a własną prośbę".
Napisano
Witam!
Mój kumpel niedawno chciał na allegro kupić bagnet. Kwota była niemała. Tego dna gdy miała się zakończyć licytacja był w domu. Tuż przed koncem (jakieś 30s) gość wszystkich wywalił z licytacji. Czy to ma być uczciwe???
Napisano
Kumpel zaryzykował kiedyś kumpno hełmu niemieckiego od kola, który nie miał żadnej ocenki na allegro. Cena była O.K. fotka przedstawiała też w miarę ciekawy topek (Rdza, ale bez dziur). Zlicytował, dostał paczkę, najpierw zważył fachowo w dłoni, wszystko O.K...był cały Happy. Myślałem, że się zleję jak tylko wyciągnął garnek z kartonu. To był zwykły, emaliowany na brązowo, garnek do gotowania pyrek.
Radzę też uważać na niemiecki Militariaweb. Jest tam dużo podrób.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
mam ponad 50 aukcji i jeszcze nie spotkalem sie z nieuczciwym sprzedawca, a kupowalem od swierzych" osob, i to nei za male pieniadze, placilem z gory i dostawalem to co chcialem, a nawet czasami i wiecej
Napisano
A co koledzy sadzicie o kolbach do 98k , wystawianych na Allegro , czy warto wydawać tyle kasy.
Jak rozpoznać czy to autentyk.
Napisano
Też jeszcze nie spotkałem się z kantem" na Allegro (odpukać). Niestety bardzo częstym faktem jest podbijanie ceny przez osoby podstawione. Na to chyba nie ma lekarstwa.
Napisano
Osobiście jeszcze nigdy nie kupowałem nic za pomocą Allegro i tak chyba pozostanie, bo nie ufam ludziom. Wielu moich znajomych ostatnio zrobiło udane zakupy za pomocą licytacji w necie, ale kilku z nich się przejechało. Radziłbym szczególnie uważać przy kupnie komórek i części do kompów. Uwaga też na odznaki niemieckie, są bardzo często podrabiane, w wielu przypadkach na szczęście mizernie.
Co do kolby za 260 zł, to już zdzierstwo. W Niemczech można kupić całego Mausera z 1945 z bitą gwiazdą dawida (eksport do Izraela) za jedyne 50 Euro!!!!
Napisano
Witam!

Przeglądając kiedyś Allegro zwróciłem uwagę na sprzedawcę,
który sprzedawał dwa bagnety. Tylko na zdjęciu było widać ten sam bagnet tylko w dwóch ujęciach.
Nie wiem czy to była pomyłka czy celowe oszustwo?

Napisano
Ja także miałem do tej pory szczęście na Allegro. Mam nadzieję że tak będzie zawsze. Co do płatności za pobraniem. Słyszałem że istnieje możliwość zablokowania pieniędzy na poczcie gdy coś jest nie tak. Niestety nie wiem czy to prawda. Opowiedział mi o tym facet który nie miał szczęścia na Allegro i dowiadywał się jak na przyszłość ustrzec się przed takimi niespodziankami.
Napisano
Witam,
Też kupuję na Allegro i troszkę sprzedaję. Miałem dwie trudne sytuacje - ale za każdym razem sprawa się wyjaśniła przez telefon. Ogólnie - Allegro jest OK. Ale gdy trafisz na oszusta - to nic Cię nie uratuje - zawsze sprawdzaj komentarze i przeprowadzone trnsakcje. Aukcje są utrzymywane w przeglądarce jakiś czas po zakończeniu. Czasem zdarza się, że kolesie kupują" od siebie fanty po 1 zł i nabijaja sobie pozytywne komentarze, a później trafią kogoś na parę setek.

Pozdrawiam, Militariat
Napisano
Co do tych mauserków za 50 Euro.Rok temu byłem służbowo w Kassel-Niemcy... jest tam sporo sklepów antykwarycznych- w kilku znalazłem ciekawe przedmioty , ale kompletnego mausera za 50 EURO to jeszcze nie widziałem.
Napisano
Z tym licytowaniem w ostatniej chwili może być problem jeżeli kilka osób wpadnie na ten sam pomysł. Generalnie chyba trzeba kupować u osób sprawdzonych".
Napisano
Dużo kupuje na Allegro (dwa pomarańczowe słoneczka :-) i jeszcze nie natrafiłem na żadnego oszusta. Zawsze przed aukcja można sprawdzić komentarze jakie ma sprzedający i trzeba przyznać że ten system komentarzy się sprawdza.
Napisano
Hmm, sam możesz wystawić te szelki i może zejdą.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie