draven85 Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 a wszystko to jest wina braku edukacji politycznej w szkolach ludzie nie maja pojecia o ideologiach haslach jakies dana ideologia glosi i poddaja sie modzie w ich srodowisku. tez przeklada to sie na wyniki wyborow ludzie daja sie manipulowac zamiast poznac na kogo oddaja swoj glos (mala dygresja)
ja20 Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 dziwi mnie to że sierp i młot stały się teraz modne.może i osoby te mniej są niebezpieczne niż naziści ale przykro jest patrzeć na stoiska i wystawy gdzie wiszą koszulki z sierpem i młotem albo na młodych ludzi paradujących w takich ciuchach.
draven85 Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 ale to jest tylko moda Ci ludzie wogole sie nie identyfikuja z ta ideologia to jest taka mala roznica z nazolami ktorzy swiadomie naleza do tego ruchu
Gunship! Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Mam znajomych należących do różnych grup ideologicznych (od lewa do prawa). Zgodzę się z przedmówcą że tak naprawdę dużą rolę odgrywa tutaj brak świadomości co oba symboliczne" systemy totalitarne zrobiły na tym świecie i w naszym kraju. Poza tym nigdy mi się nie zdarzyło aby groził mi ktoś lub obił ryj" ktoś z czerwonych". Natomiast w przypadku czarnych" szukanie zaczepki było nagminne. Być może dlatego że u czerwonych" są ludzie którzy wierzą bardzo w ideologię a u czarnych" tak naprawdę większość stanowią ludzie którzy chcą się poczuć silni i władczy i własne problemy chcą zlikwidować przez przemoc. Znam pewnego człowieka który jest związany z ruchem NS i choć nie zgadzam się z jego poglądami to mam dla niego pewnego rodzaju szacunek. Po prostu on nie uznaje używania przemocy. Twierdzi że ma takie poglądy, jest człowiekiem a nie niedorozwiniętym mamutem i ma język po to żeby rozmawiać...
Boruta Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Czy jak bedę zasuwał w szynelu, z ruskimi guzikami z sierpem i młotem, to mnie mogą pobić?Pozdrawiam
draven85 Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Boruta najlepsza metoda to wlasne doswiadczenia wiec ubierz i wyjdz na ulice to sie przekonasz hehe albo lepiej wejdz do jakiegos klubu w ktorym przesiaduja nazole;)
Boruta Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Tak i hełm, no i pegazkę dla lepszego efektu psychologicznego. Ale przecież ludzie chodzą np. w płaszczach marynarki wojennej, jak mój kumpel.Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 i walonki to dostaniesz zupkę z pomocy społecznej.
Boruta Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Walonki, jak wyczytałem, były dopuszczone tylko okresowo, nie były jakimś tam 100% czystym wyposażeniem Armii Czerwonej.Nie wiem, czemu pojawienie się w ładnym ruskim płaszczu powoduje aż tyle emocji?Pozdrawiam
Boruta Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 No, tak, kolor ma taki lekko różowy.Pozdrawiam
Towarzysz Iwan Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Raczej nie różowy, a wątrobiany :)Większość ludzi w koszulkach z Leninem i innymi Panami spod znaku narzędzi ogrodniczych w ten sposób manifestuje swój młodzieńczy bunt. Potem zapewne z tego wyrastają, bo ludzi koło 30 w takich koszulkach nie widziałem... w większości są nieszkodliwi, chociaż smutne, że noszą symbole totalitaryzmu, który kosztował życie mnóstwa ludzi, zupełnie o tym nie myśląc.Boruta - miałeś problemy z powodu takiego płaszcza?
a.korbaczewski Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 a sobie myśle niech sobie ludzie noszą co chcą i gadają co chcą.
Boruta Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Nie miałem, chcę go odnowić i nie wozić go w torbie. Zresztą zobaczymy.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.