Skocz do zawartości

Odrodzenie niebezpiecznego ruchu..?

01111977

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a wszystko to jest wina braku edukacji politycznej w szkolach ludzie nie maja pojecia o ideologiach haslach jakies dana ideologia glosi i poddaja sie modzie w ich srodowisku. tez przeklada to sie na wyniki wyborow ludzie daja sie manipulowac zamiast poznac na kogo oddaja swoj glos (mala dygresja)
Napisano
dziwi mnie to że sierp i młot stały się teraz modne.może i osoby te mniej są niebezpieczne niż naziści ale przykro jest patrzeć na stoiska i wystawy gdzie wiszą koszulki z sierpem i młotem albo na młodych ludzi paradujących w takich ciuchach.
Napisano
ale to jest tylko moda Ci ludzie wogole sie nie identyfikuja z ta ideologia to jest taka mala roznica z nazolami ktorzy swiadomie naleza do tego ruchu
Napisano
Mam znajomych należących do różnych grup ideologicznych (od lewa do prawa). Zgodzę się z przedmówcą że tak naprawdę dużą rolę odgrywa tutaj brak świadomości co oba symboliczne" systemy totalitarne zrobiły na tym świecie i w naszym kraju.
Poza tym nigdy mi się nie zdarzyło aby groził mi ktoś lub obił ryj" ktoś z czerwonych". Natomiast w przypadku czarnych" szukanie zaczepki było nagminne.
Być może dlatego że u czerwonych" są ludzie którzy wierzą bardzo w ideologię a u czarnych" tak naprawdę większość stanowią ludzie którzy chcą się poczuć silni i władczy i własne problemy chcą zlikwidować przez przemoc.
Znam pewnego człowieka który jest związany z ruchem NS i choć nie zgadzam się z jego poglądami to mam dla niego pewnego rodzaju szacunek. Po prostu on nie uznaje używania przemocy. Twierdzi że ma takie poglądy, jest człowiekiem a nie niedorozwiniętym mamutem i ma język po to żeby rozmawiać...
Napisano
Boruta najlepsza metoda to wlasne doswiadczenia wiec ubierz i wyjdz na ulice to sie przekonasz hehe albo lepiej wejdz do jakiegos klubu w ktorym przesiaduja nazole;)
Napisano
Tak i hełm, no i pegazkę dla lepszego efektu psychologicznego. Ale przecież ludzie chodzą np. w płaszczach marynarki wojennej, jak mój kumpel.
Pozdrawiam
Napisano
Walonki, jak wyczytałem, były dopuszczone tylko okresowo, nie były jakimś tam 100% czystym wyposażeniem Armii Czerwonej.
Nie wiem, czemu pojawienie się w ładnym ruskim płaszczu powoduje aż tyle emocji?
Pozdrawiam
Napisano
Raczej nie różowy, a wątrobiany :)

Większość ludzi w koszulkach z Leninem i innymi Panami spod znaku narzędzi ogrodniczych w ten sposób manifestuje swój młodzieńczy bunt. Potem zapewne z tego wyrastają, bo ludzi koło 30 w takich koszulkach nie widziałem... w większości są nieszkodliwi, chociaż smutne, że noszą symbole totalitaryzmu, który kosztował życie mnóstwa ludzi, zupełnie o tym nie myśląc.

Boruta - miałeś problemy z powodu takiego płaszcza?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie