czarny12 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 dróga strona tej butelki to Hartwig Kantorowicz" kupiłem ją od kolegi... żydowska natomiast niewiem do przechowywania jakich substancji służyła...zapewne do alkocholu...ale to tylko moje przypuszczenia...
kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 karpik czy chodzi Ci o Settiner Bergschloss Brauerei i tego Elysium?
karpik Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Pierwsze i drugie nie, elysium bardziej popularne ale flysium też było(puźniej wrzuce foto), drugie napewno na G tylko jest problem bo farby NIE MA, widać napis tylko pod światło(możesz dać całe foto tego drugiego)?
kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 karpik dał bym ale teraz nie mam dostępu do zbiorów jak nie widać nic na korku to przetrzyj go delikatnie rysikiem ołówka i bedzie wszystko widać
kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 karpik ten drugi koreczek którego zdięcie dałem na forum zauważ że on jest gotykiem pisany a tam pewne literki nie wyglądają na te które oznaczają
kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 karpik powiękrzyłem go, troszke lepiej widać literki pierwszy wyraz bergschloss to co wygląda jak F w istocie jest małe s a na końcu jak B takie niedokończone to jest sharfen s czyli podwójne s, drugi wyraz Brauerei
karpik Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Tak to chyba to bo widze zarys tegoptaszka", ale to S wygląda jakoś na G. Dzięki bardzo.
Queis Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Witam wszystkich ja tez czasami kopne pare sztuk to biore czasami sa ladne sztuki a oto zdiecie z jednej z wypraw.
Queis Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 A tak poza tym to bardzo ladne wszystkie porcelanki i butelki ja zbieram stara ceramike.
karpik Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 LOL ale chyba coś słodzisz> to wszystko z jednego wyjścia? To musiał być dobry śmietnik. Wiekszość apteczne, szpital polowy?
zborap Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 mam kilkadziesiat, glownie z Olsztynka. Zdjecia wstawie pozniej...
karpik Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 To ten flysium. sorka za zdjęcia, robione moto v3.
karpik Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Piękne kolekcje. Opiszcie ciekawsze fanty.
Daro76 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Następne. Sorki za jakość fotek, robione telefonem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.