diabelski Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Witam, trafiły mi się takie oto koła wyglądające na stare, więc obojętnie nie mogłem przejść obok nich no i mam. Tylko pytanie od czego są te kółka???
butchcassiddy Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 To na pewni nie jest WFM. Jakaś przedwojenna setka" ale tyle tego było że trudno rozpoznać. Może Wanderer (ale to tylko dlatego że był chyba najliczniejszy)
pablcbr Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Pierwsze kolo , sprawdż jakie ma bicia" jak np. Renak to moze byc do simsona sr 1 lub 2 ze wskazaniem na sr 1.( mało juz tego jest )a i kształt obreczy moze świadczyc o tym ze jest od sr 1.Drugie to cos jak wfm pełno wszędzie jeszcze takich kół.Oczywiscie oba przednie.http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=185983765 simson sr 1
diabelski Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 ale one są różnej wielkości, a w polskich moto przeważnie są jednakowe więc chyba te są od różnych motocykli, ale możliwe że jedno jest od WFM tylko które?ps. oba są przednie.
diabelski Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Witam, trafiły mi się takie oto koła wyglądające na stare, więc obojętnie nie mogłem przejść obok nich no i mam. Tylko pytanie od czego są te kółka???
diabelski Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 To ma dość wąską obręcz, 36 szprych, półbębny...
diabelski Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 druga strona, też półbęben i 36 szprych...
diabelski Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Ta obręcz jest szersza od poprzedniej... obydwa są kompletne z ośkami i nie mają ubytków w szprychach.Wdzięczny będę za odpowiedzi i wszelkie wskazówki.Pozdrawiam. Darz złom!
Cyrograf15 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 To drugie to przednie koło WFM. Pierwsze to podobne jak do Simsona.Wojtek
diabelski Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 simsony to nie miały chyba takich dużych kół...chyba że się mylę ;-)
Cyrograf15 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Simson SR2 miał obręcze 23x2,25. Podobnie jak wiele pierdzipędów z tego okresu (np: Ryś, Żak).Wojtek
diabelski Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 Dzięki, tego nie wiedziałem i dlatego byłem tak zdziwiony. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Pytanie
diabelski
Witam, trafiły mi się takie oto koła wyglądające na stare, więc obojętnie nie mogłem przejść obok nich no i mam. Tylko pytanie od czego są te kółka???
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.