Skocz do zawartości

geschnautz

Klaus BOLS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Koledzy wiecie coś kolwiek na temat niemieckiej broni przeciwpancernej o nazwie geschnautz"?? kojarzy wam się podobna nazwa z bronią tego typu? czy to jakaś rusznica ppanc??

pozdrawiam BOLS
Napisano
takie coś...
cytat...
My favorite is the StuGIII, geschnautz" as it was affectionately called by the assault gun crews. Low silhouette, powerful gun, easy to maneuver. The Hetzer is anither favorite of mine. A little cramped crew area, not the best technically, but still a threat. I'd hate to be staring at the wrong end of a 75mm gun no matter what it was mounted too!!!
Napisano
co by było prościej " i weselej automatyczne tłumaczenie pierwszego tekstu:
Tłumaczenie
Mój ulubieniec jest StuGIII%2C %22geschnautz%22 jako to miał na imię czule przez działony szturmowe. Niski silhouette%2C potężny gun%2C łatwy do manewru. Hetzer jest anither mój ulubieniec. Trochę ciasny załoga area%2C nie najlepszy technically%2C ale jednak groźba. Nie cierpiałbym bycia wpatrywaniem się w błędny koniec pistoletu 75mm choćby nie wiem co to było konne też!!!
Napisano
w takim razie zapytam o inną broń przeciwpancerną.

Nie chodzi mi o pancerfaust czy panzershrek. Ale widzialem na niemieckim filmie instruktarzowym jak zołnierze urzywali, jakiegos miniaturowego działka. I niszczyli nim T-34. działko bylo na kółkach z malutką osłonką. cała jego obsługa odbywała się na leżąco jesli dobrze pamiętam.

Jaką pomniejszą bron ppanc urzywali niemcy?

pozdrawiam
Napisano
w takim razie zapytam o inną broń przeciwpancerną.

Nie chodzi mi o pancerfaust czy panzershrek. Ale widzialem na niemieckim filmie instruktarzowym jak zołnierze urzywali, jakiegos miniaturowego działka. I niszczyli nim T-34. działko bylo na kółkach z malutką osłonką. cała jego obsługa odbywała się na leżąco jesli dobrze pamiętam.

Jaką pomniejszą bron ppanc urzywali niemcy?

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie