Cronos Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 albo mi się zdaje albo te litery a szczególnie cyfry na dole to lustrzane odbicie (są na odwrót). Jakie sa wymiary, bo w porównaniu z palcami to wydaje się malutkie.Pozdrawiam
fraktal Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Mi to przypomina jakieś logo LP czyli Lasy Państwowe. Dziś używa się innych, ale także lustrzanych odbić- do cechowania drewna. Znalezione w lesie? Tutaj Acer mógłby pomóc.
leszek69 Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 ja widzę na tej piaście U-orzełek-P...264,morze to byłrower listonosza ?
jagoda Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Wygląda jak piasta od koła szprychowego np od wózka dziecięcego.Pozdr MJ
acer Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 Witam wywołany z cybersieci czeluści :))Owszem przypomina to dawne logo Lasów Państwowych.Niestety zmartwię kolegów - ww. przedmiot nie ma nic wspólnego z Lasami Państwowymi.Owszem używa się odwróconego lustrzanego logo do cechowania odbieranego drewna - ale to na cechówkach - wyglądu odlewanego młotka z drewnianym trzonkiem. Z jednej strony jest wypukły grawerowany znak LP w formie stylizowanej choinki z drugiej strony młotka jest okrąg do zakładania nabijanej płytki z państwowymi numerami administracyjnymi.Dawne cechówki miały logo liter L P i orła między nimi wraz z numerem administracyjnym leśnictwa.Dla lasów niepaństwowych stosowano logo L N i numer obwodu nadzorczego.Taka tradycja cechówek istnieje od wieluset lat, nawet za okupacji, zmienił się jedynie orzeł i litery.Z drugiej strony zamiast teraźniejszego okręgu do płytki było ostrze siekierki.Tak więc reasumując identyfikowany przedmiot jest elementem pojazdu mechanicznego - może roweru lub motoru, z prawdopodobnym oznaczeniem poczty.pozdrawiamacer
Pytanie
oli2300
wykopek z iłży
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.