zyziu Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Napisano 16 Grudzień 2006 Proszę o identyfikację medalu oraz orła. Za co był nadawany i czy jest często spotykany.Z góry dzięki
grba Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Lata 1848-1849 Wiosna Ludów... HOHENZOLLERNOWIE byli w dużych opałach, ale upiekło im się. Wiernych dynastii trzeba było szczególnie wyróżnić:http://www.german-militaria.de/details/d281.html
grba Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Na awers mamy wyobrażenie Królewskiego Orderu Rodu Hohenzollernów (Königlicher Hausorden von Hohenzollern) z dewizą Vom Fels zum Meer (od skały do morza) symbolizującą drogę Hohenzollernów od zamku na skale w Norymberdze do nadbałtyckiej monarchii.
leonard17 Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Niedawno wykopałem taki i mój kumpel również,więc chyba byłpopularny.Może się mylę? Mój poprzednik tj.grba świetnie opisał ten medal i chwała Mu za to.
Pytanie
zyziu
Proszę o identyfikację medalu oraz orła. Za co był nadawany i czy jest często spotykany.
Z góry dzięki
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.