kopijnik2 Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2006 witamtemat - szprychowanie kół ciężkich motocykli z wałem.pytanie ile ypów" kół ma motocykl z napędzanym wózkiem...typ - jako konstrukcja koła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2006 tu jest tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2006 a tu jest inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2006 a na tym zdjęciu widać koła przodu i wózka...różnią się oszprychowaniem (piękny wyraz)...czyli domniemuje:koło napędowe typ 1 (gęste szprychowanie?)przód (szprychowanie ?)typ 2wózek (szprychowanie 20)typ 2zapas ((szprychowanie pewnie 20)typ 2czyli które koła są zamienne?i jakie reguły były ze szprychowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Witam z tego, co się orientuje to wszystkie koła przód, tył, wózek i zapas były identyczne, a te gęste szprychowanie z przodu jest tylko wrażeniem optycznym, tak się składa, że w tej chwili mam na warsztacie cztery bębny do przetoczenia od Gnoma.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2007 dzięki ...czy wszyskie osie kół są identyczne (sprzęg z przekładnią)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester/Fidest Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 kopijnik2 Gnoma masz ? tak jak poprzednik napisał wszystkie koła w motocyklach wojskowych(pewnie sa jakies wyjatki ale nie mam pojecia) sa wzajemnie wymienne, no bo po kiego robic kazde inne przecie to nie logiczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2007 coś do pooglądania:http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/51,56422,2341381.html?i=0http://www.vintagebike.co.uk/Bike%20Directories/Gnome%20et%20Rhone%20Bikes/pages/Gnome-et-Rhone-AX2-40.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 nie mogę wyjść z podziwu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 parę fotek...podział" baku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 ładowanie kosza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 czytelne wyposażenie silnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 Gnome&Rhone dla każdego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 jak wyjaśnić różne wersje wózków bocznych użytych w wojsku?czy był standardowy zakupiony przez AF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 niestety już sprzedany...http://www.hd-classic.be/nl/moto_leger_detail.asp?id=17&NAV=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 http://maquettegarden.free.fr/Vehicules/SIDE%20CAR%20Gnome%20et%20Rhone/index.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AX2pl Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 cześć wszystkim, jak ktoś ma pytania do tego sprzętu to zapraszam do kontaktu. Oczywiście koła są wzajemnie wymienne, 40 szprych. Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Piękne pancerne" motocykle, aktualnie jest jeden na Allegro (fotka). Gdyby nie ograniczone możliwości finansowe, pewnie bym się nad nim zastanawiał ;) Trafiłem niedawno na stronę człowieka, który dorabia części łącznie z wózkami bocznymi, niestety nie pamiętam adresu. Osobiście tylko raz widziałem taki motocykl, w Zagórzu - niestety bez przodu i z uciętą ramą (przeróbka na ciągnik rolniczy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jbr Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Ten człowiek, to Zbyszek (jeden post wyżej):-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Kopijnik i Catedro załadowałem jak potrafie, Gnom-Rhone 1947 Tannenberg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Jescze jedno zdjęcie, motocykl został nabyty w 1946 r na dworcu Kaliskim w Łodzi, w drodze trnsakcji wymiennej od czerwonoarmistów powracjających transportem z Niemiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Jeszcze trzecie Gnom na drugim planie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Szym-dzięki.Na marginesie:znalazłem takiego kiedyś(daaawnooo)w Żukowie k/Gdańska.Zanim zebrałem szmal już ktoś go kupił.Był kompletny,oprócz gaźnika(był chyba od skody) i miałzerwane przednie zawieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 31 Maj 2007 Autor Share Napisano 31 Maj 2007 dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 http://odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum3/04807.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.