IRONRAT Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 jacenty,zamiast biadolić należało się wykazać obywatelską postawą i do somoobrony zapisać. Napewno odzyskałbyś swoją wiatrówkę i byłbyś ten wygrany :)Ironrat
IRONRAT Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Jeszcze w kwestii normalności w RP i przepisów o broni.http://www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=17820Byłoby śmieszne, gdyby nie to, że jest straszne. Rozumiem powody ewidencjonowania kazdej sztuki amunicji, ale ...Ironrat
jacenty2004 Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Samoobrona nie wchodziła w rachubę , bo w mojej rodzinie nikt nie posiadał bron ani wideł .
Cyrograf15 Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Jacenty skoro zdałeś wiatrówke to tylko źle świadczy o tobie. Ja nie zdałem (właściwie to ojciec bo ja byłem za młody), mam ją do tej pory, dodatkowo całkiem legalnie. Witrówka to Łucznik z 1954r, kupiony jako nowy legalnie w sklepie bez rejestracji, wystarczyło poczekac te pół wieku i znów jest legalny.Wojtek
jacenty2004 Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Wiem ,że to źle o mnie świadczy i o moim ojcu też ! Ojcowie moich niektórych znajomych to chodzili wtedy całą zimę pod bronią i w mundurach ,a mój stary jak jakiś dureń dał się zamknąć , i nawet wiatrówki dobrze nie schował !ps.Ci moi koledzy są teraz tacy duzi jak ja i co drugi ma w domu swoją służbową giwerkę :)...i to jest w tym wszystkim najpiękniejszy numer!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.