kamilo Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 K" może zmienimy na H" i dowcip ci sie udał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 fajnieee panowie to my ze sobą konkurujemy:) super a co jest nagrodą za opowiedzenie się po dobrej stronie? udział pancerki w imprezie? może dodatkowa porcja jedzenia lub order za poparcie. Akagi jeśli tak widzisz polską rekonstrukcję to jednak nie jesteśmy z tej samej gliny. a co do wyrabiania marki...adidas też jest markowy ale w 90% noszą go dresiarze-ja wole welwetowy sweter". rekonstrukcja z konkurencją to nie rekonstrukcja to BANDYTYZM!! Akagi tu chodzi o współprace i pomoc a nie pokazania kto lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 BRAWO -a na marginesie to mało wnosicie do rekonstrukcji skoro konkurowanie to wasz atut i pomyliłem sie co do was bo myslałem ze chcecie zjednoczyć grupy a wy poprostu chcecie wykończyć konkuręcję czyli tych dla których rekonstrukcja to przygoda , to wspomnienie i kawałek historii . Szkoda ze tak to postrzegacie naprawdę ale jak chcecie tak to tak musi być zal mi tylko tego że coraz mniej jest takich grup kak 51pp,8ppleg,1KOP,Wrzesień 39,Szaniec dla których rekonstrukcja to nie komercja i zarobek a propagowanie historii i pamieć o tych co walczyli .dlaczego takich scysji nie ma w grupach napoleonskich ,rycerskich , czy RZYMSKICH Legionów ,Oj zle sie dzieje w rekonstrukcji żle jak tak dalej pujdzie to bedzie jeszcze gożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 BRAWO -a na marginesie to mało wnosicie do rekonstrukcji skoro konkurowanie to wasz atut i pomyliłem się co do was bo myślałem ze chcecie zjednoczyć grupy a wy porostu chcecie wykończyć konkurencję czyli tych dla których rekonstrukcja to przygoda , to wspomnienie i kawałek historii . Szkoda ze tak to postrzegacie naprawdę ale jak chcecie tak to tak musi być żal mi tylko tego że coraz mniej jest takich grup jak 51pp,8ppleg,1KOP,Wrzesień 39,Szaniec dla których rekonstrukcja to nie komercja i zarobek a propagowanie historii i pamięć o tych co walczyli .dlaczego takich scysji nie ma w grupach napoleońskich ,rycerskich , czy RZYMSKICH Legionów ,Oj źle się dzieje w rekonstrukcji źle jak tak dalej pójdzie to będzie jeszcze gorzejprzepraszam zagalopowalem sie ten jest poprawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Widzisz Kamilo, teraz z Ciebie robią murzyna. Rybek" za mało nałowiłeś. Pamiętaj Bzura to impreza za ponad 100 tyś kawałków a przecież tańszych nie warto nawet robić. Bzura to jedno wielkie łowisko. Tylko jestem ciekaw na co poszło to 136 000 zł bo jako widz tych pieniędzy nie widziałem. A wiem jak wygląda impreza za 25 tyś a jak mogłaby wyglądać za 100 tyś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Kamilo , nie odświeżaj tak nerwowo , bo dublujesz swoje posty.Jak zwykle NIC do NIEKTÓRYCH nie dociera .Panowie , Ludzie , Ludeczkowie , jak tam chcecie.Zrozumcie jedno , jeden prosty fakt . W tym kraju , jak i w wielu innych wydawanie pieniędzy z KAŻDEGO budżetu jest obostrzone pewnymi regułami . Nie wystarczy pomysł , czy dobre chęci . Nikt nikogo nie gnoi , nie prześladuje , nie dołuje , etc , etc . Po prostu jeśli się robi duzą imprezę , to trzeba na nią załatwić kasę i wystawić na to papier .A tu wielkie ajwaj , czemu my nie dostajemy . Widocznie nie umiecie załatwić i się rozliczyć . Urzędników obowiązują przepisy i dla żadnego z Was ich NIE ZMIENIĄ . A więc obudźcie się i szukajcie Waszych wyimaginowanych wrogów gdzie indziej . Jak do tej pory Fundacja , którą traktujecie jako wroga odnosi sukcesy , jest cenionym partnerem i ma się dobrze , jak i wszyscy którzy zrozumieli fakty . Wszystkim pozostałym zostaje to forum na wylewanie łez - i nic tego nie zmieni.Hart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Do d007 - czytaj uważnie - Ty też cierpisz na szpiegomanię - nie każdemu psu Burek - ja sie Kamilla nie czepiam . Nie wtrącaj się chłopie jak nie wiesz o co chodzi.Hart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Hartmann:Taaa... jak nie wiadomo o co chodzi to zazwyczaj chodzi o pieniądze ;)Pytanie tyczy się tego na co poszły te pieniądze ?Niech fundacja opublikuje sprawozdanie finansowe z imprezy i wszystko stanie się jasne i szpiedzy" będą zadowoleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Do d007 , człowieku , a pisz do fundacji , a nie do mnie . Skąd ja mam wiedzieć na co poszły . I guzik mnie to obchodzi .Hart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Do d007 - specjalnie dla Ciebie podzwoniłem gdzie trzeba - i prezentuję tu stanowisko OFICJALNE - jako iż były wydawane publiczne pieniądze , więc na tę okoliczność został złożony w MON raport z wykonania zadania zleconego . A więc pozostaje Ci udać się do MON-u i zaznajomić się z owym dokumentem .Proste i jasne ?????????/ /Hart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczor Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Wydawało się, że tak dowcipny i inteligentny jak kolega Hartman wszystko zrozumie…no cóż pomyliłem się. Właśnie się obudziłem w „naszym kraju”.Przepraszam, wolelibyście aby we wszystkim wam przyklasnąć?A może przypomnę o pewnych sprawach, które miały miejsce parę lat temu?Krótką pamięć macie towarzysze, oj krótką. Nadal zamierzacie robić tę szopkę? Nadal będziecie szargać nazwami? Dalej będziecie kreować przebierańców? Czy wy macie wyczucie i poczucie smaku? Wszyscy mają już o was wyrobione zdanie. Ciekawe dlaczego? Dlaczego nie słyszałem, że Pewna Fundacja zrobiła coś naprawdę dobrego? Dlaczego jesteście tak zarozumiali w swoich wypowiedziach i brakiem szacunku do drugiej osoby? Czy niema już w was krzty pokory? Czy umiecie uszanować inne zdanie niż wasze?Rzeczywiście. Życzę udanych świąt i przemyślenia swojego postępowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Źle sformułowałem pytanie :/ Nie na co ? A raczej ile co kosztowało ? Bo nigdy bym nawet nie śmiał pomyśleć, że pieniądze zostały wydane niecelowo. Interesujące jest natomiast jak już wspomniałem ile co kosztowało ? Budżet z MON to chyba nawet mniej jak 50 % ogólnego budżetu imprezy więc gdzie szukać rozliczeń reszty ? Rozumiem, że Hartmanna to nie obchodzi, więc najlepiej byłoby gdyby sama fundacja opublikowała na łamach swojego czasopisma rozliczenie finansowe aby zamknąć gęby takim jak np. JA ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 d007 z tym ze i każde rozliczenia można ponaciagać z korzyscia dla pewnych stron : ) oczywiscie 0 insynuacji, mówie życiowo, nie dzieki swojemu doświadczeniu w tym kierunku : )pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 A miałem się nie odzywać..... ehhhhh.............Kamilu- źle zrozumiałeś. W przypadku naszego hobby słowo konkurencja może oznaczać wiele rzeczy. Np. lepsza organizacje imprezy albo wierność historyczną lub widowiskowość pokazu. Albo jak w przypadku zarzutów Pana Kuczyńskiego lepszą wiarygodność. Zaręczam Ci, choć robiłem to już wielokrotnie , że ani działalność GRH 8ppleg czy Twoja nie jest konkurencją dla Fundacja, ani tym bardziej działalność Fundacji nie jest dla Ciebie konkurencyjna. Jeżeli zwrócisz się o pomoc w jakiejkolwiek sprawie taka pomoc zostanie ci udzielona, o ile nie wykracza poza możliwości Fundacji. Zresztą – wysyłałeś materiały prasowe do „Do Broni”. Czyżby nie zostały opublikowane? Ale to działa też w druga stronę – Fundacja zwraca się z propozycją – organizujemy projekt „X” , zapraszamy 8ppleg. do udziału. Na przykład. Jesteś zainteresowany, ok., wchodzisz. Nie jesteś zainteresowany – Panowie ja was nie lubię –mówisz. Ok., nie wchodzisz. To jest bardzo proste w działaniu. I to jest TWOJA i tylko Twoja decyzja. Słowo „konkurencja” padło z premedytacją. Nikt nie broni koledze Kuczyńskiemu założyć inną fundację lub inną organizację mającą te same cele i działającą na rzecz rekonstrukcji historycznej. Natomiast wieczne narzekanie, że Polonia Militaris utrudnia mu życie jest ... po prostu śmieszne, bo nieprawdziwe. Aha, UWAGA!!!Chcę dobitnie wyjaśnić jedną rzecz – Fundacja Polonia Militaris nie jest zainteresowana konsolidowaniem, jednoczeniem i reprezentowaniem całego środowiska rekonstrukcyjnego w Polsce. Fundacja Polonia Militaris działa na rzecz organizacji i osób w zakresie podtrzymywanie i kultywowania tradycji Wojska Polskiego i polskości w społeczeństwie. A to jest zasadnicza różnica. Revolt Ależ oczywiście, że chodzi o współpracę. A czy proponujemy coś innego?????? Zastanów się. I rozumiem , że ktoś nie ma przyjemności współpracować z Fundacją, ale to nie oznacza od razu, żeby posądzać Fundację o wszystko co złe.I wyjaśnij może ów legendarny przykład z pancerką Harta. Macie za złe, że Hart chce za dużo za przywiezienie pancerki. Dobrze.Ale dlaczego, choć organizujecie imprezy, nie przyszło wam do głowy zwrócić się do Fundacji Polonia Militaris o pozyskanie dla WAS środków finansowych na udział pancerki w Waszej imprezie???????Przecież fundacja została powołana po to aby działać w tym celu o czym pisałem powyżej. Kolego Andrzeju K. WilczurzeStatut Fundacji znajdzie kolega tutaj: http://www.poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=134Fundacja działa w opraciu w wpis do Krajowego Rejestru Sądowego z dnia 24 stycznia 2005 roku pod nr 0000226225. Uprzejmie informuję, że zapytania dotyczące funkcjonowania Fundacji Polonia Militaris oraz organizowanych lub wspieranych przez Fundację przedsięwzięć można kierować na adres:Fundacja Polonia Militarisul. Staffa 7 m 16501-891 WarszawaW kwestii Pana wątpliwości W przedstawiony powyżej wątpliwościach innych kolegów nie ma ani słowa wypowiedzianego czy napisanego przez przedstawiciela Fundacji o narzucaniu swojego zwierzchnictwa nad ruchem rekonstruktorskim. Bardzo mi przykro, ale stwierdzenie treści „…jeżeli chcecie, coś robić to skontaktujcie się z fundacją…oni są kompetentni i to oni kierują wszystkimi grupami w Polsce.” jest jedynie opinią nieznanego urzędnika. Świadczy o tym, że Fundacja i jej działalność jest dobrze postrzegana w świetle choćby urzędowych procedur albo, że Fundacja ma skuteczny public relations,. Nic ponadto. Podobnie stwierdzenia o monopolizacji rynku. Fundacja w roku 2006 zorganizowała trzy imprezy otwarte (Raszyn, Bzura, 11 listopada) oraz dwie zamkniętą (Bahna, Atak Gazowy) W tym czasie w kraju odbyło się ponad 100 imprez rekonstrukcyjnych. Czyli jakby nie liczyć nasze imprezy stanowiły .... 5 % działalności całego ruchu... Gdzie tu monopol ???????????Kolego d007Zwykle się nie zgadzamy, ale tym razem pomysł Kolegi chyba wart jest realizacji. Nic nie mogę obiecać, ale zaproponujemy zarządowi publikację rozliczenia. Tylko czego? Bzury?Kolego Kuczyński Oczywiście , że szanujemy zdanie drugiej osoby , w tym oczywiście Pańskie. I zaręczam, że Fundacja Polonia Militaris nie reprezentowała, nie reprezentuje i nie będzie reprezentować WGH Szaniec w jakiejkolwiek sprawie. Jest to dla nas jasne o pierwszego Pańskiego posta z 5 grudnia 2006 roku. Pozostaje z poważaniem Jacek Haber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do Broni! Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Kuczor napisał - Dlaczego, na stronie internetowej „Pewnej Fundacji” umieszczane są zdjęcia z otwarcia wystawy w MWP. Dlatego, że CENZURA się skończyła i teraz WOLNO robić zdjęcia w miejscach publicznych oraz zamieszczać je w sieci. Kuczor napisał - Gdzie niema ani słowa przede wszystkim o celowości takiej wystawy, błędny tytuł, a już nie wspomnę o podaniu – kto? , po co? i dlaczego?Tytuł i opis zgodny jest z informacją przedstawioną przez otwierających wystawę i z nazwą podaną na plakatach.Jeśli ktoś ma coś więcej do powiedzenia może wpisać komentarz na stronie lub przesłać informację mail`em. Nie ma pisze się osobno. Kuczor napisał - Wypisywanie bzdetów w piśmie „Do…”, właśnie do czego, do coraz niższego poziomu?To są „pretensje” do całej rzeszy Kolegów rekonstruktorów, którzy publikują swoje materiały w „Do Broni!”. Nie ma zresztą obowiązku czytania Do Broni!", ale każdy może napisać o tym co robi. Konstruktywne uwagi można kierować na adres redakcji. Kuczor napisał - Wszyscy mają już o was wyrobione zdanie. Ciekawe dlaczego? To prawda, że wiele osób ma wyrobione zdanie. W środowisku mówi się o pewnej bardzo zarozumiałej i wyjatkowo konfliktowej osobie, która została usunieta z Kotwicy". Jej nick zaczyna się na literę k. Kuczor napisał - Dlaczego jesteście tak zarozumiali w swoich wypowiedziach i brakiem szacunku do drugiej osoby? Czy niema już w was krzty pokory? Czy umiecie uszanować inne zdanie niż wasze?Proszę nie mierzyc wszystkich swoją miarą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Kolego Redaktorze, proszę...Nie potęgujmy sporu. Kolega Kuczyński ma prawo mieć własne zdanie, zagwarantowane konstytucją. Uszanujmy to. My pozostań przy naszym zdaniu. z PoważaniemJaH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczor Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Przepraszam, a z kim mam do czynienia?Kultura osobista świadczy o podpisaniu się a nie zasłanianiu za jakimś postem „Do Broni” Ale dobrze, styl i bezczelne zachowanie świadczy o Panu „Politycznym”.Widzę, że pana inteligencja poszła w las i proszę uważać co pan pisze. Kłamstwa i to bezczelne. Jeżeli już pan manipuluje w tym poście, to co dopiero powiedzieć o samej działalności? Polityczny napisał: To prawda, że wiele osób ma wyrobione zdanie. W środowisku mówi się o pewnej bardzo zarozumiałej i wyjatkowo konfliktowej osobie, która została usunieta z Kotwicy". Jej nick zaczyna się na literę kPoprawię pana wypowiedz: To prawda, że wiele osób ma wyrobione zdanie. W środowisku mówi się o pewnej bardzo niewygodnej osobie, która odeszła wraz z częścią osób z „Kotwicy”. Wszyscy którzy pozostali w „Kotwicy” mogą to potwierdzić. No chyba, że pan wie lepiej, jak zwykle.Akagi napisał: Słowo „konkurencja” padło z premedytacją. Nikt nie broni koledze Kuczyńskiemu założyć inną fundację lub inną organizację mającą te same cele i działającą na rzecz rekonstrukcji historycznej. Natomiast wieczne narzekanie, że Polonia Militaris utrudnia mu życie jest ... po prostu śmieszne, bo nieprawdziwe.Śmieszna jest sama przytoczona wypowiedź. Godna tak wielkiego mędrca.Akagi napisał:Bardzo mi przykro, ale stwierdzenie treści „…jeżeli chcecie, coś robić to skontaktujcie się z fundacją…oni są kompetentni i to oni kierują wszystkimi grupami w Polsce.” jest jedynie opinią nieznanego urzędnika. Świadczy o tym, że Fundacja i jej działalność jest dobrze postrzegana w świetle choćby urzędowych procedur albo, że Fundacja ma skuteczny public relations,. Nic ponadto.Dziękuję za potwierdzenie. Akagi napisał:Oczywiście , że szanujemy zdanie drugiej osoby , w tym oczywiście Pańskie. I zaręczam, że Fundacja Polonia Militaris nie reprezentowała, nie reprezentuje i nie będzie reprezentować WGH Szaniec w jakiejkolwiek sprawie. Jest to dla nas jasne o pierwszego Pańskiego posta z 5 grudnia 2006 roku.Serdecznie dziękuję. Mam nadzieję, że dotrzyma pan słowa? Wraz z imprezami które będą pilotowane przez MWP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hecer Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 co by tu dodać--może jakieś małe spotkanko wszystkich zainteresowanych,obażonych i poruszonych tą sprawą? bo takie gadanie na forum to nic nie daje albo jeszcze więcej podsyca sprawe--panowie bez jaj!!!wigilia idzie!!!--albo----będzie bazarek w ŁODZI w lutym,może tam sie spotkacie? chętnie popatrze i posłucham(ALE Z DALEKA)co tam sie będzie wyprawiało--pozdrawiam wszystich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Panie Kuczyński, imprezy, które bedzie organizować Muzeum Wojska Polskiego i Fundacja Polonia Militaris lub przy których obie instytucje bedą współpracować będą pilotowane przez Muzeum Wojska Polskiego i Fundacje Polonia Militaris. Nic ponadto. WGH Szaniec i Pan, jeśli sobie nie życzycie, nie musicie w nich uczestniczyć. To chyba jasne dla każdego. Reprezentowanie nie ma tu nic do rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 ŻĄDAM PRZEPROSIN OD PANA HARTMANA ZA UŻYCIE W ŻARCIE LITERY K" która jest pierwszą kiterą mojego niku wiec kojaży sie z moją osobą ??!!i czekam na odpowiedz na moje pytanie ??CZY COŚ ZLE ZINTERPRETOWAŁEM !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 a bazarku" nic się nie będzie wyprawiało, jak sądzę. Z obserwacji wynika, że tylko na forach ludzie są tacy twardzi.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 jejku, Kamil, napisałem ci juz wyżej , że źle interpretujesz moją wypowiedź. przeczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 oki teraz czekam na pana hartmana zobaczymy co powie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Ależ oczywiście Kamillo - napisałem wyraźnie Nie jednemu Psu Burek " i nic do Pana nie mam . Po prostu zbieg okoliczności . Ta bajka Pana nie dotyczy .Hart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 seksafery i forum odkrywcy... sam nie wiem co lepsze.podobno w Bangladeszu sa zamrtwieni ze reko w Polsce sie konfliktuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.