Michał Koczorowicz Napisano 7 Październik 2003 Autor Share Napisano 7 Październik 2003 Witam i pozdrawiam! Kopiąc (LEGALNIE) niedawno na Cytadeli znalazłem taki oto przedmiot. Co to jest? Do czego to służy? Od jakiej broni to może być? Dzięki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 wy mówicie sero?>?? 700 zł z atakie coś?? jak koles tego całe ciezarówki znala on bedzie bogatrzy od bila geitsa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Nie całkiem - 700 zł kosztuje tylko RURKEN TEOWNIKEN M36/42, za popularniejszy model RURKEN TEOWNIKEN M36 robiony masowo dla Werwolfu w podziemnych zakonspirowanych fabrykach dostaje się zdecydowanie mniej;))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Ostatnio wykopałem takie Rurken Teowniken ,tylko zrobione z aluminium (chyba jakaś wcześniejsza wersja...) ,cena ich wynosi (na e-bay) około 200 Euro ,czyli 800 złotych.Dodam jeszcze ,że znalazłem je w skrzyneczce mieszczącej 15 sztuk ;)))). Pytanie - te aluminiowe Rurken Teownikeny to jaki to wzór?pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 przepraszam a moze to jest od niemieckiego roweru ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Czy warto było załatwiać legalne kopanie w celu pozyskania takiego złomu?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Witam,nie wiem jakie są tego wymiary , ale na moje oko są to elementy do prowadzenia kabli natynkowych . Przez tą dziureckę się przewlekało druciken i przywiązywało do np zbrojenia, lub kołeczka, lub śróbki itd... Przez tą rureczkę się prowadziło kabelek. jak była ściana nie otynkowana to to sobie tak swisało na tych drucikach , a jak się kładło tynk to cię część tego wsadzało w tynk i kabelek był na tynku prowadzony przez te tulejki. o ile się nie mylę takie cosie widziałem zastosowane w ten sposób jeszcze w latach 80 ( połowa) w Fortach dęblińskich na mierzwiączce....czyli jeśli nasze fantastyczne wojsko nie użyło czegoś zdobycznego " po wojnie to są to lata późny gierek" mogę się mylić bo pare lat już minęło od tego czasu ale raczej dobże kojarzę .Proponuję kopać dalej i wybrać to wszystko ...może to będzie furora na rynku budowlanym :-))))PZDR PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Panowie nie doceniacie znaleziska!To jest autentyczny RURKEN TEOWNIKEN M36/42, element jednej z hitlerowskich Wunderwaffe. Prawdziwy rarytas, zrobi furorę na Allegro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 ....tak jest widziałem taka część za 700zł i to w gorszym stanie....;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Koczorowicz Napisano 7 Październik 2003 Autor Share Napisano 7 Październik 2003 Witam i pozdrawiam! Kopiąc (LEGALNIE) niedawno na Cytadeli znalazłem taki oto przedmiot. Co to jest? Do czego to służy? Od jakiej broni to może być? Dzięki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Koczorowicz Napisano 7 Październik 2003 Autor Share Napisano 7 Październik 2003 Kolejna fotka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Koczorowicz Napisano 7 Październik 2003 Autor Share Napisano 7 Październik 2003 Kolejna fotka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 Może tak nie na temat - dlaczego z założenia sądzisz ,że część ta pochodzi z jakiejś broni? Przcież może być to np. część samochodowa lub coś innego ,niekoniecznie mającego coś wspólnego z bronią...bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Koczorowicz Napisano 7 Październik 2003 Autor Share Napisano 7 Październik 2003 Sądzę, że to coś od broni dlatego, że tam gdzie to znalazłem jest tego mnóstwo. Możnaby całe ciężarówki tego wywozić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 To może są to te ciężarówki wysadzone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Michał Koczorowicz
Witam i pozdrawiam! Kopiąc (LEGALNIE) niedawno na Cytadeli znalazłem taki oto przedmiot. Co to jest? Do czego to służy? Od jakiej broni to może być? Dzięki!!!
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.