Skocz do zawartości
  • 0

Co to za przedmiot?

Michał Koczorowicz

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio wykopałem takie Rurken Teowniken ,tylko zrobione z aluminium (chyba jakaś wcześniejsza wersja...) ,cena ich wynosi (na e-bay) około 200 Euro ,czyli 800 złotych.
Dodam jeszcze ,że znalazłem je w skrzyneczce mieszczącej 15 sztuk ;)))).
Pytanie - te aluminiowe Rurken Teownikeny to jaki to wzór?

pzdr

bjar_1

Witam,
nie wiem jakie są tego wymiary , ale na moje oko są to elementy do prowadzenia kabli natynkowych . Przez tą dziureckę się przewlekało druciken i przywiązywało do np zbrojenia, lub kołeczka, lub śróbki itd... Przez tą rureczkę się prowadziło kabelek. jak była ściana nie otynkowana to to sobie tak swisało na tych drucikach , a jak się kładło tynk to cię część tego wsadzało w tynk i kabelek był na tynku prowadzony przez te tulejki. o ile się nie mylę takie cosie widziałem zastosowane w ten sposób jeszcze w latach 80 ( połowa) w Fortach dęblińskich na mierzwiączce....czyli jeśli nasze fantastyczne wojsko nie użyło czegoś zdobycznego " po wojnie to są to lata późny gierek" mogę się mylić bo pare lat już minęło od tego czasu ale raczej dobże kojarzę .

Proponuję kopać dalej i wybrać to wszystko ...może to będzie furora na rynku budowlanym :-))))

PZDR PATRON

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie