Skocz do zawartości
  • 0

Czy to bączek? Czy carski?

Kiler

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Eeeee kopijnik2, mi to nie wygląda na taki guziczek. Sam już kiedyś o to pytałem (foto). Może wiesz coś więcej o pochodzeniu tych solarnych guziczków? Na fotkach prezentuję guziczek z dwóch stron. Ten przedmiot Kilera troszkę mi nie pasuje...
.
.
.
CirrusCX

Napisano
Dam zdjecie wieksze za 2 dni. Zwroccie uwage na slady lutow na rewersie, sa dosc szeroko rozstawione wiec watpie by bylo tam uszko guzika. Zauwazylem ze ornamentyka (te kreski) na awersie jest bardzo podobna do carskich baczkow oficerskich.
Napisano
Dziękuję Wam bardzo za jednoznaczne rozwiązanie zagadki. Też tak podejrzewałem, ale nie mogłem znaleźć potwierdzenia.
Napisano
Nie mam pewności, ale kiedyś zwiedzając jedno muzeum w Leningradzie coś podobnego widziałem prz mundurze kozaka jako guzik i wtedy zastanawiałem się dlaczego ruscu nie mają okrągłych guzików.
Różność ornamętów może zależeć od regionów, podobnie jak u nas jest ze strojami ludowymi.
Napisano
Kreskowanie oczywiście podobne. Kształt zupełnie inny.
Ktoś z Was jest w stanie jednoznacznie zidentyfikować przedmiot, który wstawiłem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie