Skocz do zawartości
  • 0

Szelki niemieckie

Gość ares

Pytanie

Mam do Was pytanie ? Ostatnio kupiłem niemieckie szkórzne szelki wz. 39 ale są wyknane ze skóry brązowej nie barwionej na zewnątrz na kolor czarny. Wszelki zapięcia mają kolor ciemno zielony podobny jak na hełmach WH, szelki nie mają żadnych sygnatur, wszystko wygląda na 99 % jak niemieckie ?Mam pytanie czy były produkowane szelki w kolorze brązowej skóry ????

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za informacje !!!! Wygląda zatem że rzeczywiście są to niemieckie tyle że w kolorze brązowym. Mam jeszcze pytanie ?Znacie jakieś fajne strony internetowe z dokładnym wyglądem szelek bojowych - chodzi mi o szczegóły wyglądu ! Z góry dziękuję !!!!

W Afryce uzywano poczatkowo duzo sprzetu kontynentalnego w tym skorzanych szelek. Kiedy okazalo sie, ze skora w cieplym klimacie nie zdaje egzaminu (wysuszala sie i pekala) zaczeto wprowadzac ekwipunek parciany (szelki, pasy, plecaki, zabki na bagnety itp). Choc przez caly okres dzialan w Afryce ekwipunek skorzany zdarzal sie na wyposazeniu zolnierzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie