Skocz do zawartości
  • 0

Kilka lotniczych zagadek

victor

Pytanie

Napisano
Mam kilka pytań odnośie wykukanych u chłopa na podwórku przedmiotów, nie ulega kwestnii że rzeczy mają związek z lotnictwem stąd moja prośba o identyfikację bo mocny to w tym nie jestem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Viktor, znając pomysłowość mieszkańców wsi lotnicze pneumatyki mogły znależć się setki kilometrów od lotnisk na których je eksploatowano.Sam pamiętam, że w okolicach Łomży (bo o ten teren chodzi)na przełomie lat 60i70 masowo pojawiły się wozy konne na takich charakterystycznych alonach".Pozdrawiam Leszek
Napisano
Zawsze mógł się znaleźć jakiś krewny, który był bliżej jednostki, albo magazynier, który zaopatrywał rodzinną wioskę na drugim końcu kraju.
Pozdrawiam - Szarubek
Napisano
A jak linki, to linki (wystarczyło wpisać w Googlach 770x330" i odcedzić spam):
http://mkmagazin.almanacwhf.ru/avia/il_14.htm
Pozdrawiam - Szarubek
Napisano
Byłoby fajnie gdyby to było sprzed kilkunastu lat.... ostanie samoloty w tych rejonach widziano jak Wehrmacht maszerował więc nie ma fizycznej możliwości by pochodzeni było powojenne w pobliżu było lotnisko polowe, niemieckie i potem ruskie zaznaczone na wykazach potem po wojnie niczewo.
Napisano
Mam kilka pytań odnośie wykukanych u chłopa na podwórku przedmiotów, nie ulega kwestnii że rzeczy mają związek z lotnictwem stąd moja prośba o identyfikację bo mocny to w tym nie jestem
Napisano

Kolo a raczej ich para przy wozie na pewno pochodzenia od samolotu, pytanie jakiego poniżej zamieszcze oznaczenia które udało mi się ujawnić i sfotografować na boku koła

Napisano

Mam wrażenie że jest to masz antenowy dużej mocy lub raczej to co z niego pozostało, może ktoś wie - z tego co wygląda, teleskopowy a ostatnie dwa odcinki wyraźnie aluminiowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie