nz Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Witam.Prosze o indentyfikacje.Wygląda to na ,rozklepaną, przykrywe...tylko od czego.Ładne i wyrażne sygnowanie.
Tomko Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Trochę mi przypomina część (Przykrywka lub spód )pojemnika. Kiedyś widziałem coś takiego, nie wiem czy miało jakieś bicia i nie wiem do czego tak naprawdę służyło. Człowiek który miał tamten pojemnik używał go jako pojemnika do przenoszenia 2 - giego śniadania co by się nie wymło w plecaku" :P Jakie mogły by być wymiary przed ozwalcowaniem", w przybliżeniu oczywiście..
Tomko Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 A i jeszcze jedno , czy nad liczbą 47 jest wybite M.S. Woj(i?)sk. ?
nz Napisano 15 Październik 2006 Autor Napisano 15 Październik 2006 Rzeczywiście nie wygląda to jak część samolotu.Zdecydowanie dekiel od czegoś.Niestety spłaszczony.Znaleziona w okolicach Radomia.
nz Napisano 16 Październik 2006 Autor Napisano 16 Październik 2006 ...nie mam dekla pod ręką ale z fotki przy wiekszym powiekszeniu nad liczbą 47 M.S.Wojsk.a między widać jeszcze LTPrzybliżony wymiar to 30cm x 20cm.
nz Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Witam.Prosze o indentyfikacje.Wygląda to na ,rozklepaną, przykrywe...tylko od czego.Ładne i wyrażne sygnowanie.
Szarubek Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 To tłumaczyłoby zastosowanie blachy nierdzewnej. Najwyraźniej zakłady LWS, nie nie mając w tym czasie zamówień od wojska na samoloty (realizacja kontraktu na Czaplę" i Mewę" opóźniała się), imały się różnej produkcji. Skądś znam takie sytuacje - popatrzcie na profil produkcji PZL-Świdnik ;-)Pozdrawiam - Szarubek
Szarubek Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Pomimo sygnatury LWS" nie wygląda mi to na część od samolotu. Raczej na pokrywę skrzynki narzędziowej (?).O ile pamiętam to w 1938 roku dla lotnictwa wojskowego w LWS produkowana była Czapla".Gdzie to wyszło? (w przybliżeniu do powiatu ;-)Pozdrawiam - Szarubek
Boruta Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Jak by było SAn, to sanitarne, w sumie z nierdzewki, więc powinno być medyczne raczej.Pozdrawiam
Boruta Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Czyli to pewnie coś z kuchni polowej.Pozdrawiam
Szarubek Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Uboczną" niejako produkcją zakładów lotniczych były i są do chwili obecnej różnego rodzaju skrzynki z zestawami narzędzi specjalistycznych do samolotów, pojemniki, wiaderka, kanistry na paliwa, odstoje, oleje i smary, lejki i temu podobne przedmioty z duralu bądź nierdzewki. Moja sugestia z poprzedniego postu, dotycząca produkcji Czapli" też jeszcze nic nie znaczy. Wprawdzie wojsko mogło zamówić razem z samolotami również elementy wyposażenia obsługowego, ale też mogło zamawiać jakieś wyposażenie na uzupełnienie stanów, wzamian za skasowane.Równie dobrze mogło to być coś zupełnie innego i sugestia Boruty jest jak najbardziej zasadna.Pozdrawiam - Szarubek
Pytanie
nz
Witam.Prosze o indentyfikacje.Wygląda to na ,rozklepaną, przykrywe...tylko od czego.Ładne i wyrażne sygnowanie.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.