acer Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 ....To zostawało strzelać po gąsiennicach albo czekać w ukryciu na FLAKA.W 1941 r. W Kijowie Niemcy odcięli na kilka dni w mieście pewnego KW-2 Lejtnanta Żybina jak pamiętam. Czołg zaliczył ponad 30 trafień głównie z PAK-ów 3,7 cm [śmiech dla niego] i 5 cm [zupełnie niegroźne powyżej chyba 300-400 m]. Za to zniszczył 8 czołgów i samochodów niemieckich, nim zdołał wyrwać się z matni.Natomiast Flak już bez problemu prześwidrowywał pancerz KW-2 z dalekich odległości. KW-2 w 1941 był nieliczny, a do walki z Pz II, wczesnych III i IV starczała muchobójka" 45 mm a już w zupełności armata 76,2 mm F2.
woytas Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 byl tygrysek na ten temat stalowe twierdze" czy jakos podbnie
Szarubek Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Ruchome twierdze". Mam. Czytałem. Niedawno w Militariach XX wieku" był artykuł o KW-2
jotes Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Zdjęć ISów używanych przez Wehrmacht nie ma w dwóch podstawowych książkach o zdobycznych Panzerach (Spielberger, Regenberg), choć pono takie były...Na e-bay też chyba nigdy nie widziałem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.