huk 100 Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 Poradźcie co z nim zrobić -zostawić tak jak jest ? -czy delikatnie zmyć rdze z klamry oliwką ? i czym nasmarować pas ? -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 piękna sztuka, poszperaj może coś tam i dla mnie się znajdzie ;-) fosolem lekko pędzelkiem po metalu aby nie za długo a potem wodą spłukać dobrze i naoliwić , chyba że macie jakieś ciekawsze metody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 fosolem ? -owszem fosol w pierwszej fazie pomaga -ale później ją wzmaga :( -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 bo dobrze trzeba spłukać , farba zostaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 oliwka,wd40 ...nie ma co czyścic mechanicznie bo wyjdzie blacha..nówki też nie ma co z tego robić bo to elikt" i niech takim pozostanie..na tym, polega jego urok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 the_tuna -i tak sie zrobi -nie lubię wypolerowanych klamer –polerowanie to już ingerencja mechaniczna w strukturę - jak ją wypnę i przemyje WD-40 to zapodam ją na wątku o klamrach - a co z pasem ? czym go natłuścić ? co proponujecie ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Gratulacje!!!! natłuścić lanoliną ( w aptece do kupienia), albo Dział Konserwacja, pozdrj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_70 Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Wyglada, ze jakas mucka miala fajna obroze ;). Gratuluje trafienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 W kwestii czyszczenia klamry pozwolę sobie wkleić wątek z innego forum, bo wydaje sie interesujący:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=56798 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 jak najbardziej do pasa lanolina-jak pani w aptece nie będzie chciałą samej sprzedac to idzie się do zaprzyjaźnionego lekarza-niech wypisze receptę na maść z lanoliną,a potem łądnie uśmiechnąć się do Pani w aptece żeby zamiast pozostałych składników tylko lanoliny do słoiczka naładowała:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 dzisiaj ją rozłączyłem z pasem -wszystko przebiegło bez inwazyjnie :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 czy ktoś z was może ją rozkodować ? 41 -to rok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 i po umyciu w w WD -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 nie zamierzam już- nic więcej z nią robić :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop39 Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 huk 100 gratuluje fantu ... niestety mi trafiają sie same wykopowe :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 dzięki ale to nie ja trafiłem :):) ja już tylko tu służę za konserwatora hehe :) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 zapomniałem napisać bicia po elipsie E S niżej 41 a jeszcze niżej cos w rodzaju rzymskiej jedynki I -czy ktoś z was coś czai ? -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Super trafienie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 Czarek - załatwiłem lanoline bez problemu -właśnie przed chwilą skończyłem smarować pas -wali nieźle - z tego powodu odbyłem potyczkę ze starą bo chciała mnie z tym wygonić do szopy -dłonie ciężko po tym domyć :) jak długo to ma tak pozostać ? –pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 jak zasmarowałeś nie za grubo to wchłonie się wyschnie itp i przestanie się kleić w ciagu kilku dni-myślę że tak do tygodnia-nie będzie super super elastyczny,ale myślę że sporo zmięknie,potem można powtórzyc akcję:)ps.jakąś dziwną masz ta lanolinę albo ja mam jakąś super...bo moja nie śmierdzi ani troszkę,jak nachylić się lekko nad słoiczkiem to troszkę czuć jej zapach,ale maleńko a w powietrzu napewno się nie unosi:)a co do zmycia mydło daje lekko radę,tylko przez kilka minut potem jest dziwne uczucie zmiękczenia skóry na rękach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 ps.po zastanowieniu...albo może ja jestem tak już przyzwyczajony w pracy do tych medycznych zapachów ze nie czuję nic dziwnego a dla normalnego człowieka to apteczny smród;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 dzieki śliczne -hehehh apetyczny smród :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 mała podpowiedź -:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 wygląda jak manierka,ale na 90% jest to co innego, nie trzymaj nas w niepewności:)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.