Pit_100 Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 Siema! Ostatnio wykopałem kostkę wielkości pudełka zapałek, jednak nie jest ono metalowe. Prawdopodobnie jest to niemieckie mydło? Czy to prawda? Pozdro
Cronos Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Mydło piaskowe. Swego czasu pełno sie tego walało u mnie w piwnicy w kamienicy.
Pit_100 Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 Niemieckie? Czy ono przypadkiem nie było robione z tłuszczu ludzkiego?
caly Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 RIF = Reichsstelle für Industrielle Fettversorgung
grec Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Witam Podobno skrót RIF miał znaczyc Rein Judeisches Fett" - Czysty Żydowski Tłuszcz"Tylko dlaczego nie RJF ? Zresztą temat był wałkowany na forum. Ale swoją drogą ciekawe co znaczył ten skrót, bo jak pamiętam to chyba nikt tego nie wyjaśnił.pozdr grec
Pytanie
Pit_100
Siema! Ostatnio wykopałem kostkę wielkości pudełka zapałek, jednak nie jest ono metalowe. Prawdopodobnie jest to niemieckie mydło? Czy to prawda? Pozdro
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.