Skocz do zawartości

nowa inwencja

QB@

Rekomendowane odpowiedzi

co by na to powiedział bociek i inni forumowicze żeby zrobić na forum zablokowany wątek w którym była podstawowa identyfikacja niewybuchów i niewypałów żeby jakiś początkujący poszukiwacz nie zabrał sobie groźnej bombki czy jakiegoś niebezpiecznego pocisku moździeżowego ?? coś podobnego jak tutaj: http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=2077

Chodzi o to by młody człowiek z piszczałką wiedział że pewne sprawy nie są wcale fajne i nie powinno się ich ruszać, bo mają jeszcze całe życie przed nimi.

Jeżeli pokazywać takie sprawy to koniecznie obok powinny być zdjęcia tych, co chcieli bawić się w saperów.
Brutalne, ale inaczej nie da się wytłumaczyć zagrożenia.

Zaraz sprawdzam skrzynkę

Witam!

Pomysł jest o tyle hmmm.... nierozsądny, że \\młodzi\\" poszukiwacze będą to żelastwo targać do domku, aby porównać ze zdjęciem w necie....
\\O a to co? Zapalnik...?\\" bum!!!
Kilka rodzin w najlepszym wypadku pozostaje bez dachu nad głową....

Moim zdaniem kompletnie hm..... nierozsądny pomysł.

Pozdr
Zocik

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora ZOCIK 22:34 05-10-2006

niektórzy początkujący troche czytają zanim sie wybiorą z wykrywką, i troche tej wiedzy posiądą czyli czego najlepiej nie ruszać a co można wziąć do ręki i co nie wybuchnie chyba że by sie wrzuciło do ogniska albo zrzuciło z 7 piętra na chodnik

Rozwój idzie coraz szybciej....
Za mnie nikt nie słyszał o komórkach i necie, a teraz to mówiąc młodym to patrzą na mnie i mówią że niemożliwe albo jestem nienormalny.

Trzeba ostrzec, powiedzieć, pokazać co może spowodować.
Organoleptycznie - fotki okaleczonych. To przemawia do rozumu. Gorzej jak sam się wyuczy w necie.

Moim zdaniem pomysł jest dobry - przynajmniej dzieciak znajdując coś tego typu bedzie mógł przypuszczać na co natrafił i jeżeli bedzie miał trochę rozumu zostawi to w spokoju... Jak na ten temat nie patrzeć sporo wypadków zdarza się czesto dzięki kompletnej niewiedzy - dzieciak zabrał, nawet nie wiedział co...
Oczywiście pomijam samobójców i innych ciekawskich, bo im nawet taka galeria na nic się nie przyda..., i tak będa przy tym kombinowac...
Podsumowując wg mnie nie zaszkodzi nikomu jak obejrzy, a może pomóc, bo przynajmniej jest szansa, że będzie świadomy na co natrafił...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie