Skocz do zawartości
  • 0

rewolwer???

artur23_2005

Pytanie

Napisano

Witam.Proszę o identyfikację przedmiotu,któremu wykonałem te zdjęcia.Kaliber ok 8 mm.5-cio strzałowy.Żadnych napisów poza pojedynczymi literami na bębnie prawdopodobnie pisanych cyrylicą.Na dole rekojeści numer 225.
PS.Przedmiotu owego nie posiadam,swego czasu sfotografowałem go na giełdzie.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
jest to pochodna Buldoga produkowana przez firmę Arismendi* w Hiszpanii na export do Austro Węgier, kaliber 7,65.

* - Nie dam sobie głowy ucią za nazwę, bo korzystam z encyklopedii, w której wszystkie nie rosyjskie nazwy są pisane fonetycznie, więc pisownia orginalna może być nieco inna.

pozdrawiam
Jadzia
Napisano

Witam.Proszę o identyfikację przedmiotu,któremu wykonałem te zdjęcia.Kaliber ok 8 mm.5-cio strzałowy.Żadnych napisów poza pojedynczymi literami na bębnie prawdopodobnie pisanych cyrylicą.Na dole rekojeści numer 225.
PS.Przedmiotu owego nie posiadam,swego czasu sfotografowałem go na giełdzie.

Napisano
Dziękuję.A może ktoś zna link do strony gdzie można obejrzeć coś zbliżonego?Generalnie szukam informacji na temat rewolwerów z kurkiem zamkniętym w konstrukcji,podobnie jak ten model.Co to za patent?Kiedy powstał?itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie