Skocz do zawartości

Komary

PUMA1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich odkrywców . Mam pytani czy ktoś ma dobry spoób na komary aby niegryzły tak okrpnie podczas wykopków.
Napisano
Witam.Ja pryskam się offem,trochę pomaga,pozatym rękawiczki,czapka,bluza,ale najlepszy chyba sposób to wyjśc z lasu na pole i przerzucić się na monetki.pozdro.
Napisano
Najbardziej sprawdzony i za razem najprzyjemniejszy to walnąć setke wody ognistej:D Komary wtedy jakos nie gryzą, a jak ugryzą to nie czuć:P
Pozdrawiam
Napisano
hehe tez sie psikalem jakism ofem:P ale malo pomoglo a w bluzie z dlugim rekawem jest za goraco:( wiec trzeba cierpiec! musze sprobowac i walnac sobie kielicha moze to pomoze
Napisano
Może to dziwne ale mnie komary nie atakuja(albo nie czuje:)Ale za to denerwuą nad dołkiem bzyczeniem co jest dla mnie gorsze.
Napisano
Ja próbowałem Autanu w płynie i witaminy B żarły troche mniej. Nosiłem też breloczki z ultradźwiękami, ale też nic nie pomagało.
Najgorsze są te duże, czarne, bagienne. Na te draństwa mało co pomaga.
Zreszta ja to oddzielny przypadek. Z reguły rzucaja się na mnie i reszta ludków ma względny spokój. To chyba też od krwi zależy. Moja im wyjatkowo smakuje.
Napisano
nio ja bylem ostatnio na terenie bagiennym! masakra pogryzly mnie masakrycznie!! sa jeszce male muszki 0one tez gryza! jak sie czlowiek spoci przy kopaniu w lesie to masa komarow leci!!
  • 2 months later...
Napisano

ja pewnego razu z braku innych środków wysmarowałem ręce az po łokcie błotem z bagienka w którym przyszlo mi kopać. tez pomagało, do chwili kiedy wyschnięte błoto się wykruszało :D

----------->w takim bagienku nad którym od komarów aż huczało...

pozdro

Napisano
Teraz jest dobry czas na wykopki bez komarów.
Latem stosuję OFF MAX (normalny niewiele daje), max jest dosyć skuteczny w normalnym lesie, na terenie podmokłym może być gorzej.
Napisano
miałem kiedyś, przyklejane kwadraciki. Dwa kartonowe kwadraciki, miedzy nimi gąbka nasączona jakimś świńswem. Kwadracik taki smierdział nieludzko na kilka metrów. Odganiał latające robactwo nie dluzej niz 20 min.

Powiadają ze najleprze na komary są papierosy.

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie