PUMA1 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Witam wszystkich odkrywców . Mam pytani czy ktoś ma dobry spoób na komary aby niegryzły tak okrpnie podczas wykopków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Witam.Ja pryskam się offem,trochę pomaga,pozatym rękawiczki,czapka,bluza,ale najlepszy chyba sposób to wyjśc z lasu na pole i przerzucić się na monetki.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Najbardziej sprawdzony i za razem najprzyjemniejszy to walnąć setke wody ognistej:D Komary wtedy jakos nie gryzą, a jak ugryzą to nie czuć:PPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 hehe tez sie psikalem jakism ofem:P ale malo pomoglo a w bluzie z dlugim rekawem jest za goraco:( wiec trzeba cierpiec! musze sprobowac i walnac sobie kielicha moze to pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Może to dziwne ale mnie komary nie atakuja(albo nie czuje:)Ale za to denerwuą nad dołkiem bzyczeniem co jest dla mnie gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Ja próbowałem Autanu w płynie i witaminy B żarły troche mniej. Nosiłem też breloczki z ultradźwiękami, ale też nic nie pomagało. Najgorsze są te duże, czarne, bagienne. Na te draństwa mało co pomaga.Zreszta ja to oddzielny przypadek. Z reguły rzucaja się na mnie i reszta ludków ma względny spokój. To chyba też od krwi zależy. Moja im wyjatkowo smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 nio ja bylem ostatnio na terenie bagiennym! masakra pogryzly mnie masakrycznie!! sa jeszce male muszki 0one tez gryza! jak sie czlowiek spoci przy kopaniu w lesie to masa komarow leci!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Te muszki to meszki. To jeszcze gorsza k...a niz komary. Na szczęście u nas nie wszędzie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 mnie jeszcze ta muszka ne ugryzla ale kolege tak i mial cala reke spuchnieta!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 ja pewnego razu z braku innych środków wysmarowałem ręce az po łokcie błotem z bagienka w którym przyszlo mi kopać. tez pomagało, do chwili kiedy wyschnięte błoto się wykruszało :D----------->w takim bagienku nad którym od komarów aż huczało...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 Teraz jest dobry czas na wykopki bez komarów.Latem stosuję OFF MAX (normalny niewiele daje), max jest dosyć skuteczny w normalnym lesie, na terenie podmokłym może być gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 miałem kiedyś, przyklejane kwadraciki. Dwa kartonowe kwadraciki, miedzy nimi gąbka nasączona jakimś świńswem. Kwadracik taki smierdział nieludzko na kilka metrów. Odganiał latające robactwo nie dluzej niz 20 min. Powiadają ze najleprze na komary są papierosy.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Debogora Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Na tereny podmokłe,z masakryczną ilością komarów dobra jest odzięż ochronna dla pszczelarzy.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podziemny_Kosmos Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 Ale w tym iałym pszczelarskim kamo" to raczej kiepskie maskowanie przed służbami leśnymi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Są podobne stroje dla myśliwych czy wędkarzy właśnie przeciw komarom. Kolory mają bardziej odpowiednie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.