kopijnik2 Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Poszukuję ściągi" symboli sztabowych (z legendą)pozwalających na zobrazowanie ruchu jednostek polskich i niemieckich na mapie.
kopijnik2 Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Napisano 26 Wrzesień 2006 akie prostokąciki różne dla typów jednostek" :)
Gebhardt Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Kopinik2 - moge wyslac skan wszystkich symboli sztabowych polskich na priva jezeli o to ci chodzi. Bedziesz juz musial sam sobie to pokroic :( .
kopijnik2 Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Napisano 26 Wrzesień 2006 bardzo dziękuję Krysztofom (?) i proszę o jeszcze...
JoncaA Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 nie całkiem sztabowe, bo na szczeblu taktycznym, ale też może ci się przydać...
kopijnik2 Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Napisano 26 Wrzesień 2006 piękne Panie Adamie.dzięki - coś mi się rozjaśnia...Najlepsze jest, że dca drużyny strzel. to prawosławny, a zca drużyny (podoficer) to rzymski katolik...
krzyhal Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 No to jeszcze takie, proszę.pozdrawiam P.S.Już kiedyś też zwróciłem uwagę, że Krzyśków ci na tym Forum nie brak.
piters Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 http://orbat.com/site/ww2/drleo/000_admin/009_symbols.htmlalbo w ogóle http://orbat.com/site/ww2/drleo/000_admin/000oob.htmi tam grzebać. pozdr.
kopijnik2 Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 bardzo pożądany i pożądny zestaw...szczególnie struktura związków...dzięki
Gebhardt Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Kopijnik2. Machnij mi maila na priva bo zgubilem Twoj adres e-mail.
piechot2006 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 WitaskiCo prawda dawno sie nie odzywałem z braku czasu ale czas zacząć działac na forum. Co do znaków Panowie jedna sprawka te które obrazuja jednostki w prostokątach to raczej współczesne znaki, podobne do tych które używane są obecnie min w WP. Natomiast znaki które przedstawił pan Adam to takie jakich używano w 1939. Pozatym znaczki te w prostokącikach zawierają dużo błędów - przykład moździerze zobrazowane znakiem jednostki chemicznej. Jeżeli zamierzacie obrazowac sytuacje na mapach to nie wystarczą znaki samych jednostek ale potrzeba również zobrazowac zadania wykonywane przez te jednostki: obrona, natarcie, opóźnianie, kanalizowanie, wycofanie i inne na to też są znaczki. Jeżeli kogoś interesuje ta problematyka to w kwestii współczesnych znaków moge służyć pomoca, znaki używane w 1939 juz troszkę gorzej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.