cieciwa Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Patrząc na to zdjęcie zastanawiam sie KIEDY w ten sposób transportowano samoloty? uszkodzone ? prototypy ? [ bo to zdjęcie wygląda na jakiś rozbity transport].Co przemawia za takim transportem ? przecież po dotarciu na miejsce taki samolot trzeba złożyć" - co czasami może być bardzo trudne
bjar_1 Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 To wraki zbierane przez Niemców i skierowane a przemiał"... O ile dobrze widzę to jest to chyba P-23 Karaś".
kopijnik2 Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 To wraki zbierane przez Niemców i skierowane a przemiał"... Ogólna tendencja do zbierania złomu wojskowego przez okupanta. Recycling.
cieciwa Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Pierwsze moje wrażenie było podobne, ale potem wydały mi sie dziwne te śmieci. Wyglądają jakby je wyrzucono/zrzucono z wagonów (zwłaszcza druga sterta skrzyń - tam na platformie stoją podobne do tej która stoi na ziemi). I to mnie zastanowiło, może to być oczywiście jakiś pociąg ewakuacyjny z jakichs zakładów lotniczych, gdzie nie chciano zostawiać prawie gotowego samolotu [wydaje mi sie też że ten Karaś niema silnika - stoi za nim].Ale prawde mówiąc nie mam pewności - to są tylko moje spekulacje.
kopijnik2 Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 a może inaczej......zbieramy złom wojenny, tu jest tego trochę to zabierzemy i ten, o coś było rozsypane...
kiler p Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Ten gość - (żandarm ;) ) trzyma moim zdaniem MP 18 lub MP 28
bjar_1 Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Tez mi się wydaje że to jakiś pistolet maszynowy z magazynkiem z boku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.