miczman Posted September 17, 2006 Author Share Posted September 17, 2006 ostatni gospodarz na mojej dzielnicy (kiedys kaszubskiej wsi) dal mi taki wlasnie zlom. moze ktos z Was bedzie mogl mi pomoc w identyfikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 obrzynek mausera 98 ...ale muszkę ma :)...może to przeróbka polaka lub pierwszowojennego karabinka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczman Posted September 17, 2006 Author Share Posted September 17, 2006 bardziej bym stawial na jakas przerobke w tym rejonie nic sie nie dzialo w czasie pierwszej wojny. za to podczas drugiej dosc sporo choc byly to potyczki regularnych jednostek. ale w 45 to juz wszystko moglo sie zdarzyc. pytam bo zupelnie sie znam na ta tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Witam! Na broni się raczej nie znam, ale wygląda mi to na szczątki polskiego mausera. Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca2003 Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Na bank zezwłok naszego wz 29 i to jeszcze z radełkowaną gałką zamka.Delikatnie doprowadz zezwłoka do porzadku bo się serce kraja ze takie cuś można tak zdewastowac.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczman Posted September 17, 2006 Author Share Posted September 17, 2006 dziadek trzymal to w szopie, ile czasu to nie wiem. wiem ze swego czasu mial zakopana w ogrodzie 88 na lepsze czasy. jak sie za to zabrac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 jeżeli chodzi o 88 to zamówić koparkę i dźwig :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczman Posted September 17, 2006 Author Share Posted September 17, 2006 niestety poszla juz, za... 50 zlotych. sama lufa rzecz jasna. ale ma jeszcze barak obslugi flaka na podworku ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
miczman
ostatni gospodarz na mojej dzielnicy (kiedys kaszubskiej wsi) dal mi taki wlasnie zlom. moze ktos z Was bedzie mogl mi pomoc w identyfikacji?
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.