berdan Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 Szanowni,uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji z jakiego pojazdu pochodzi ta tabliczka?Znalazłem ją w rejonie Jantara na MW.Jeśli możecie też podpowiedzieć czemu służyła?Dziękuję i pozdrawiam
Cronos Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 sorry do Opla nie pasuje bo ma pojedyńczą oś z tyłu:> przeoczenie
berdan Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 Cronos, oba wklejone zdjęcia pokazują dokładnie ten sam pojazd - przynajmniej tak jest w opisie - są z forum internetowego do którego skierował mnie link po wpisaniu w wyszukiwarkę L-LKW:-))jeszcze raz podkreślam, że się na pojazdach nie znam, taki schemat to dla mnie czarna magia, nie mówiąc już o jakichś porównaniach.dzięki za pomoc, może jednak ktoś zidentyfikuje od czego jest to moje znalezisko...
berdan Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 punktów jest 15, a ja nie mam szans dojść od jakiego to pojazdu bo na pojazdach zupełnie się nie znam...
cplstahl Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Berdan a brales pod uwage, ze L LKW to ogólne oznaczenie pojazdu ze wzgledu na jego przeznaczenie, np. samochód ciezarowy, a nie nazwa rodzajowa okreslajaca konkretny model pojazdu? Wpisujac L LKW w wyszukiwarke otrzymujesz strony z niemieckimi pojazdami ciezarowymi i pochodnymi, tzn. takimi do których budowy uzywano podzespolów LKW.pozdrawiam
berdan Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 a tak z ciekawości, czemu to nie może być coś takiego?po wpisaniu do wyszukiwarki tego L-LKW jedn link był do czegoś takiego...
cplstahl Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 LKW - to samochód ciezarowy. Na schemacie na tylnych osiach tego pojazdu widac pojedynczen kola, a na zalaczonym zdjeciu przez Berdana tylne kola sa podwójne. Moze dodatkowe L przed LKW oznacza leichte - lekka, wtedy mielibysmy lekki samochód ciezarowy. pozdrawiam
berdan Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 no, na pojazdach to ja się nie znam, ale koła umiem policzyć.zdjęcie przedstawia ten sam co poprzednio pojazd bojowy tylko kołami do góry (to znaczy nie ten sam, tylko tego samego typu).ponawiam pytanie czy schemat nie może pochodzić od lekkiego samochodu pancernego - znalazłem go w rejonie działania 4dp?
Cronos Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 WitamBerdan przypatrz się uważnie. Można zrobić konkurs pt: Znajdz podobieństwa. Ten przewrócony to za chiny nie jest sam pojazd co na wcześniejszym zdjęciu (gdzie widać wtraźnie podwójne ogumienie) A tym bardziej to nie jest ten na schemacie na schemacie. Przypatrz się ramie, układowi wydechowemu Nie widzisz że on ma jeszcze ukrytą pare zapasowych kół... to bedzie pewno jakaś cięzarówka horch'a. A ten na schemacie to nie licząc umiejscowienia baku to pasuje troche do Opla Blitza. Chociarz nie zdziwił bym się gdyby ta tabliczka pochodziła z jakiegoś powojennego wehikułu.Pozdrawiam
berdan Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 Szanowni,uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji z jakiego pojazdu pochodzi ta tabliczka?Znalazłem ją w rejonie Jantara na MW.Jeśli możecie też podpowiedzieć czemu służyła?Dziękuję i pozdrawiam
berdan Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 dodaję także lepsze zdjęcie górnego napisu ;-)
berdan Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 oznaczeie L-LKW to wg Ciebie ciężarówka?
woytas Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 Tak jakby punkty smarownicze w siakims aucie- ale lkw to osobowka
woytas Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 uuuuups wrocPKW to osobowka LKW to ciezarowka
Pytanie
berdan
Szanowni,
uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji z jakiego pojazdu pochodzi ta tabliczka?Znalazłem ją w rejonie Jantara na MW.Jeśli możecie też podpowiedzieć czemu służyła?Dziękuję i pozdrawiam
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.